Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.
Vi er lukket. Vi åbner igen torsdag kl. 08:00
Bestil tid på 69 89 61 69

Rodspidsamputationer

Lad os hjælpe dig med at få lavet smertefri en rodspidsamputation.

Skal du have lavet en rodspidsamputation?

Rodspidsamputationer er operationer, hvor en eller flere rodspidser amputeres på en tand. Det vil med andre ord sige, at en del af rodspidserne på en tand fjernes.

Hvis du eksempelvis befinder dig i en situation, hvor du har fået rodspidsbetændelse på en tand, som allerede er rodbehandlet, kan det være nødvendigt med en rodspidsamputation. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe dig med at få dit smil tilbage hos Tandlægerne ved Storkespringvandet.

Du er i trygge hænder

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet, møder du kun de bedste tandlæger og tandplejere.

Vi sætter kvalitet over alt andet og vil altid gøre alt for, at du opnår fuld tilfredshed. Vores faglighed kommer dig tilgode, når du skal have lavet en rodspidsamputation. Vi har både de nyeste redskaber og de nyeste teknikker til at hjælpe dig hurtigt og smertefrit.

Rodspidsbetændelse

tandimplantat

Rodspidsbetændelse er en kronisk betændelse omkring tandens rodspids, der opstår på grund af, at tandens nerve dør. Når tandens nerve dør, efterlades et tomt hulrum centralt inde i tanden og tandens rødder, hvor nerven normalt har fyldt pladsen ud.

Dette hulrum udgør en god niche for bakterierne, som trænger ind og etablerer sig i ro og mag. Bakteriernes tilstedeværelse inde i tandens hulrum aktiverer kroppens immunforsvar, så celler fra immunforsvaret migrerer til vævene omkring tanden for at bekæmpe bakterierne.

Tanden har en lille åbning i rodspidsen, hvor nervevæv og kar tidligere har løbet ind i tanden og udgjort tandens nerve. Ved denne åbning får bakterierne kontakt med de underliggende væv, og betændelsestilstanden sker derfor her. På den måde etableres en betændelsestilstand ved tandens rodspids.

Rodbehandling

Behandlingen på en rodspidsbetændelse er en rodbehandling. Desværre er det ikke alle rodbehandlinger, der får succes med at bekæmpe bakterierne og betændelsen.

TandkroneDer kan være flere årsager til, at rodbehandlinger ikke går godt. Det er ikke altid, fordi tandlægen ikke har gjort sit arbejde godt nok, men kan skyldes, at kanalerne inde i rødderne er tillukkede, eller at der er tilstedeværelse af små ekstra kanaler ved rodspidserne.

Går rodbehandlingen ikke godt, kan der overvejes to behandlingsmuligheder: En omlavning af rodbehandlingen eller en rodspidsamputation.
Tandlægen forsøger sig typisk med at lave rodbehandlingen om, hvis rodbehandlingen ikke er helt optimal og derfor mener, at rodbehandlingen kan laves bedre.

Er rodbehandlingen fin, hjælper det typisk ikke at lave den om. Herved kan man med stor fordel udføre en rodspidsamputation i stedet.

 

Vi er her for at hjælpe dig

Signe M. Tandplejer

Lad os hjælpe dig med at få lavet smertefri en rodspidsamputation!

Bestil tid her

 

Hvordan foregår en rodspidsamputation?

Forud for operationen skal du til en indledende konsultation hos tandlægen eller klinikkens kæbekirurg. Her vil du blive sat ind i behandlingens forløb, så du ved, hvad der skal ske og derved kan føle dig tryg hele vejen igennem forløbet. Der tages desuden et røntgenbillede af tanden og den omkringliggende knogle, så indgrebet kan planlægges på bedste vis.

Efter operationen udleverer vi Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet klorhexidin, samtidigt med at du får udleveret noget smertestillende medicin. Det er nemlig helt normalt, at du efter en sådan operation kan opleve ubehag og lette smerter. Smerterne går i sig selv efter noget tid og smertestillende medicin kan mildne symptomerne.

Først gør vi dette
1. trin

Det første som gøres i forbindelse med selve operationen, er lokalbedøvelse af området. Vi arbejder altid 100% smertefrit, og dette gælder også ved anlæggelsen af bedøvelse. Du vil derfor på ingen måde opleve ubehag eller smerte under behandlingen.
Når området er godt bedøvet laves et lille snit i tandkødet, så den underliggende kæbeknogle kan blotlægges.

Så gør vi
2. trin

Med knoglen synlig bores der et lille hul i den yderste del af kæbeknoglen - svarende til lokalisationen af den pågældende tands rodspids. Der bores ind til tandens rodspids, der således synliggøres. En lille del af den synlige rodspids bores væk og betændelsesvævet omkring rodspidsen fjernes ligeledes. Fjernelsen af betændelsesvævet sker ved anvendelsen af en speciel ultralyd.

Bagefter så gør vi
3. trin

Herefter skal roden lukkes tæt til. Tandens kanal forsegles nedefra med et materiale, der hedder Super-EBA. Dette materiale er meget biokompatibelt, hvilket betyder, at det fungerer godt sammen med kroppens væv. Herefter lægges tandkødet på plads og der syes med nogle sting.

Vi slutter af med at
4. trin

Den næste uges tid skal såret have lov til at hele op. Du skal derfor ikke børste tænderne med tandbørste og tandpasta, men i stedet skylle munden i klorhexidin-mundskyllemiddel 2-3 gange dagligt. Klorhexidin har en antibakteriel virkning og holder derfor mundhulen ren, hvormed såret får gode vilkår til at hele fint op.


Høj kvalitet til gode priser

Se vores prisliste

Stor erfaring med tandlægeskræk

Se hvordan her

Branchens bedste udstyr

Læs om vores kvalitet

Lad os hjælpe dig med at få lavet smertefri en rodspidsamputation!

Bestil tid her

 

Sådan takler vi Tandlægeskræk

Døjer du med tandlægeskræk eller er det bare tanken om at bestille en tid til en behandling, som gør dig nervøs? Vi tager god hånd om dig! 

Du er altid velkommen hos Tandlægerne ved Storkespringvandet. Vi vil gerne vise dig, at vi kan hjælpe dig med at overvinde din tandlægeskræk. Vi er dedikerede til at ville gøre det til en behagelig oplevelse for dig.

Vi lover, at vi tager din tandlægeskræk seriøst og at vi gør alt hvad der står i vores magt, for at dit besøg hos os bliver så behageligt som muligt!

Du kan være tryg ved, at vi hos Tandlægerne ved Storkespringvandet tager din tandlægeskræk seriøst. Vores team er engageret i at imødekomme dine behov og gøre alt, hvad vi kan for at skabe en afslappet og behagelig atmosfære under din behandling for at afhjælpe ængsteligheden.

Vi har særligt fokus på tandlægeskræk

Læs mere om hvad vi gør for dig

Tryg og Smertefri behandling

Læs mere om smertefri behandling

Vi har lørdagsåbent

Se mere om akut tandlæge

Læs hvad vores patienter synes om os

Lad os hjælpe dig med at få lavet smertefri en rodspidsamputation!

Bestil tid her

Se vores Luksus-tandlægeklink i ILLUM

Tandlæger til helt almindelige priser

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet ved vi, at prisen er en afgørende faktor, når man skal til tandlægen. Derfor gør vi en dyd ud af at levere højeste kvalitet til helt almindelige priser.

Højeste kvalitet

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet går vi aldrig på kompromis med kvaliteten. Vi anvender altid det nyeste og bedste udstyr for de bedste behandlinger, så du som patient opnår det ideelle resultat.

Vi er lukket. Vi åbner igen torsdag kl. 08:00

Se alle åbningstider

Kontakt os på 69 89 61 69

Bestil tid