Spring til indholdet
Vi er lukket. Vi åbner igen tirsdag kl. 08:00
Bestil tid på 69 89 61 69

TandtrådTil god mundhygiejne

God mundhygiejne-rutine

 

En god mundhygiejne-rutine er essentiel for at forebygge tandsygdomme, som huller i tænderne og parodontose. Ved at børste tænder to gange dagligt fjernes snavs på tænderne, hvori tusindvis af bakterier sidder og udgør en trussel for dine tænder.

En tandbørste kan imidlertid ikke komme ind mellem tænderne og rengøre, hvorved bakterier på den måde kan gemme sig i tændernes mellemrum. Ved at anvende tandtråd, som en del af din daglige mundhygiejne-rutine, fjernes disse bakterier, og du opnår gode forhold for en optimal tandsundhed.

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet vil vi gerne instruere dig i anvendelsen af tandtråd og hjælpe dig til en god mundhygiejne.

Hvordan skal tandtråden anvendes?

Det er vigtigt, at tandtråden anvendes korrekt, så belægningerne mellem tænderne fjernes uden at medføre skade på tandkødet. Følgende råd kan med fordel anvendes, når du bruger tandtråd:

  1. Anvend 20-30 cm tandtråd af gangen, så du får et godt langt stykke at arbejde med.
  2. Sno tandtråden omkring to fingre – 1 finger på hver hånd – så du får en god styring af tråden. Mange synes det er lettest, hvis enten tommelfingre eller pegefingre styrer tråden.
  3. Spænd tandtråden ud imellem fingrene, og hold tråden på den måde hele tiden.
  4. Tråden føres ned mellem tænderne med små “savende” bevægelser. Hvis tandtråden bare presses ned mellem tænderne, kan det skade tandkødet. Anvend derfor små frem- og tilbagebevægelser til tråden når igennem tændernes kontaktpunkt.
  5. Når tråden er kommet ned i mellemrummet mellem to tænder, køres tråden op og ned ad begge tænders flader for at fjerne belægningerne på begge tænders sideflader.
  6. Gå systematisk frem og kom ned i alle mellemrum, så alle tændernes sideflader renses.

 

Udover at anvende tandtråd til at rense sine tænder grundigt, er det vigtigt, at man besøger en tandplejer jævnligt til en tandrensning. Det er nemlig ikke alt, man selv kan fjerne.

Bestil tid her

 

 

Gør det til en rutine

Det kan tage noget tid at finde frem til den rigtige teknik. Du vil opleve, at det at anvende tandtråd i starten kræver tid og tålmodighed. Men med tiden vil det gå hurtigere og blive lettere. Hold modet oppe. Efter blot nogle uger anses anvendelsen af tandtråd for mange som rutine.

Tandtråden bør anvendes 1 gang dagligt som minimum.
Hvis du ofte oplever, at mad sætter sig fast imellem tænderne, kan du med fordel anvende tandtråd eller tandstikkere oftere.
Find det tidspunkt på dagen, hvor det giver mest mening for dig at anvende tandtråden.

Tandtråd kan fås i forskellige varianter. Der findes tykke og tynde, flade og runde. Tandtråd kommer desuden i forskellige materialer som nylon eller silke. Tandtråd kan også komme med et skaft, som for mange kan gøre det nemmere at anvende tandtråden. Der findes ikke nogen dokumentation for, at nogle typer af tandtråde er bedre end andre. Derfor gælder det bare om, at du finder den tandtråd, som du bedst kan anvende og synes fungerer mest optimalt for dig.

Her hos Tandlægerne ved Storkespringvandet står vi altid klar til at hjælpe dig og vil hellere end gerne instruere dig i anvendelsen af tandtråd. Måske vi har nogle fif, som kan gøre det hele lettere for dig, så du får et skub i den rigtige retning mod en god tandsundhed.

Bestil tid her

Vi er lukket. Vi åbner igen tirsdag kl. 08:00

Se alle åbningstider

Kontakt os på 69 89 61 69

Bestil tid

Læs hvad vores patienter synes om os