Invisalign – Tandretning med usynlig bøjle

Drømmer du om at få et flot smil med pæne lige tænder?

Går du og gemmer smilet bag hånden eller ligefrem holder smilet tilbage?

Og ønsker du tandretning, hvor du undgår den synlige bøjle på tænderne?

Hvis ja, så er Invisalign behandling sandsynligvis den optimale løsning for dig. Med Invisalign kan du nemlig opnå det perfekte smil, ved brug af en usynlig bøjle på tænderne.

Invisalign er en relativt ny teknologi, men her hos Tandlægerne ved Storkespringvandet er vi fuldt ud rustede til at tilbyde vores patienter tandretning ved hjælp Invisalign-skinner.

Hvad er Invisalign?

Invisalign er som nævnt et system, der anvendes til at rette tænder. Tænderne reguleres med en komfortabel bøjle, der udgøres af en gennemsigtig skinne. På den måde får du rettet tænder med en nærmest usynlig skinne sammenlignet med de meget tydelige togskinner kendt fra børne-tandreguleringen.

Skinnen er nemlig udformet i gennemsigtigt plast, som passer helt specifikt på dine tænder.
Skinnen sidder ikke fast, men kan tages af og på, når der for eksempel skal spises, eller hvis du skal til et arrangement, hvor du ikke har lyst til at have den på.

Invisalign-systemet består af et antal 100% individuelt fremstillede skinner. Antallet af skinner varierer fra person til person og kan være lige fra 12 til 48 skinner. Disse skinner er alle forskellige og flytter langsomt og stabilt på dine tænder, således at de kommer til at være placeret som ønsket i sidste ende.

Hvordan foregår behandlingen med Invisalign?

Inden behandlingen påbegyndes, skal du til en indledende konsultation og undersøgelse. Her hører vi dine ønsker og ser om vi ved anvendelse af Invisalign-systemet kan opnå dette. Det er ikke alle afvigelser i tændernes placering, som kan rettes med Invisalign-behandling og en grundig undersøgelse går derfor altid forud for behandling.

Hvis tandretning med Invisalign er muligt, udformes et individuelt behandlingsprogram og plan. Der tages røntgenbilleder, fotografier og aftryk af din tænder, som alt sammen sendes til Invisalign Technologies i USA sammen med tandlægens præcise behandlingsplan.

Tandlægen planlægger, hvordan hver skinne skal udformes og ændres fra gang til gang. Behandlingen kan planlægges i et virtuelt computerprogram med navnet: Align Technology’s unique ClinCheck. Ved anvendelsen af dette program er det muligt at lave en virtuel model over, hvordan tænderne flyttes og i sidste ende kommer til at sidde, efter de er rettet. Du får på den måde en komplet animeret 3D film af dine tændernes bevægelse fra start til slut. Du opnår derved fuld forståelse af behandlingens omfang og kan beslutte dig for, om du ønsker behandlingen eller ej.

Den indledende undersøgelse koster 2500 kr. Dette beløb fratrækkes behandlingens pris, hvis du efterfølgende beslutter dig for at modtage behandling med Invisalign.

Ca. 2 uger efter den indledende undersøgelse, hvor aftrykkene sendes til USA, er den computeranimerede 3D film klar. Du kan som nævnt se hele behandlingsforløbet fra start til slut og dermed få et fuldt indblik i, hvordan slutresultatet med Invisalign-behandling kan blive for dig. Er du tilfreds med behandlingens virtuelle forløb og resultat bestilles de individuelle Invisalign-skinner og din behandling kan for alvor begynde.

Behandlingen sættes i gang ved udlevering af det første sæt af skinner bestående af 2-3 skinner. Du vil ikke bare blive udleveret skinnerne, men blive instrueret i hvorledes de skal anvendes og renholdes.
Desuden vil der typisk blive lavet små plastfyldninger på tænderne, for at guide tænderne på rette vej mod slutresultatet.

Du skal hele tiden bære en skinne, undtagen i forbindelse med spisning og tandbørstning. Det vil sige både nat og dag.

Det første sæt af skinner skal anvendes i ca. 15 dage, hvorefter du vil få udleveret det næste sæt skinner, der skal anvendes på samme måde som de første.  På den måde vil tænderne langsomt og stabilt blive rettet ind på plads i tandrækken.

Dette gentages til du er færdig med det sidste sæt af skinner og tænderne er rettet.

Det er meget individuelt, hvor lang behandlingsperioden er. I nogle tilfælde skal der hele 48 skinner til, mens i andre tilfælde kan 12 være nok. Typisk strækker behandlingen sig dog over 9-15 måneder, hvor du ca. hver 6. uge skal komme til kontrol hos tandlægen, for at sikre at behandlingen forløber helt som den skal.

Efter endt Invisalign-behandling vil du have opnået et flot smil som ønsket. Du vil opnå mere selvtillid og føle dig bedre tilpas med at grine og smile foran andre mennesker.

For at sikre at dit nye smil forbliver flot, skal du anvende såkaldte retensionsskinner om natten, eller have en retensionstråd på tændernes bagside. Retensionskinner er nogle relativt hårde skinner der dækker tænderne. På den måde holdes tænderne i den rettede position og sikrer dermed at tænderne ikke flytter sig tilbage til udgangspunktet.

Udgifterne for efterfølgende behandling kommer ud over Invialign-behandlingen.

Hvorfor vælge Invisalign?

Behandling med Invisalign er en meget komfortabel måde at få rettet tænder på. Skinnerne fylder relativt lidt i munden, samtidigt med at de næsten ikke kan ses. Folk som ønsker tandregulering er ofte personer, der går op i udseendet og derfor ikke har lyst til at gå med togskinner i 1 år eller mere. Derfor er Invisalign en yderst kompetent løsning.

Fordelen ved Invisalign er ligeledes, at skinnerne kan tages af og på, således at hvis du skal til et arrangement, kan skinnerne efterlades derhjemme. Man går altså ikke på kompromis med sit sociale liv og føler sig hæmmet af et fast apparatur.

Skinnerne fjernes ved tandbørstning og det er derfor muligt at opretholde en god mundhygiejne under hele forløbet. Renholdelsen af tænderne gøres ikke sværere ved behandlingen.

Udover at du opnår det perfekte smil ved behandling med Invisalign, er der også andre fordele. Når tænderne sidder skævt kan det vanskeliggøre renholdelse og nedsætte tyggefunktionen. Invisalign-behandling kan således også hjælpe til en bedre tandsundhed og et mere optimalt bid.