Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.
Vi er lukket. Vi åbner igen mandag kl. 08:00
Bestil tid på 69 89 61 69

TandlægeudstyrVi benytter altid udstyr af højeste kvalitet

Røntgen og røntgenstråler

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet har vi forskellige røntgenapparater, så vi er sikre på, at vi kan tage brugbare og præcise billeder i højeste kvalitet. På den måde kan vi bedre diagnosticere og sørge for, at vi lægger en god og præcis behandlingsplan for dig.

Vores udstyr gør det ligeledes muligt for os bedre at kunne planlægge eksempelvis kirurgiske indgreb. Det gør os i stand til at kunne behandle vores patienter med større forudsigelighed samt mindre risiko for f.eks. nerveskader.

Alt vores udstyr på klinikken er nøje udvalgt med henblik på at give en minimal stråledosis. Derudover har alle vores klinikrum sikrede vægge og døre, så vi er sikrer, at strålingen ikke påvirker andre mennesker udenfor rummet.

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet har vi almindelige røngtenapparater installeret således, at billederne kan tages direkte fra tandlægestolen. Denne type røntgenapparat stråles med en dosis, der svarer til 1/6 af en hel dag med den gennemsnitlige baggrundsstråling i Danmark. Vi bestræber os således på at udsætte vores patienter for mindst mulig stråling.

Der er to typer af røntgenbilleder, som hyppigst bruges ved undersøgelse og behandling:

Bitewings

Tandregulering

 

Et bitewingbillede tages med en holder, hvor filmen sidder på. Filmen sættes ind i munden og der tygges på holderen således, at filmen holdes stille og stabil, når billedet skal tages. Denne type røntgen anvendes hovedsageligt til at diagnosticere en række tilstande, som f.eks:

  • Caries mellem tænderne
  • Caries i relation til ældre fyldninger og kroner
  • Tjek af fyldninger, kroner og broer
  • Tjek af kæbeknoglens forløb med henblik på at diagnosticere parodontose

Billederne tages med ca. 2 års mellemrum, og er en uundværlig del af en grund tandundersøgelse.

Perikale røntgenbilleder

 

Perikale røntgenbilleder tages med en holder, hvor filmen sidder på. Holderen placeres i munden, hvor patienten tygger på holderens stang således, at filmen holdes stille og stabil, når billedet skal tages. Denne type røntgen kan også tages uden en holder, men hvor patienten holder filmen med en finger.

Denne type røntgen anvendes til at diagnosticere sygdomstilstande omkring tændernes rødder og rodspidser samt i kæbeknoglen. Derudover er metoden brugbar i forbindelse med en rodbehandling, hvor det er nødvendigt at se hele tandrodens længde.

Tandbro

Panoramarøntgen

tandrensning

 

Et panoramabillede viser både hele over- og underkæben, alle tænder og kæbeled. Denne metode er særligt brugbar ved f.eks:

  • Udarbejdelse af større behandlingsplaner
  • Traume af kæben
  • Lokalisering af visdomstænder samt deres relation de omkringliggende nerver
  • Diagnosticering af sygdomme i knoglen
  • Tændernes udvikling
  • Kæbeledsproblemer
  • Udviklingsfejl

Billedet tages i et separat rum, da selve apparatet er stort. Det foregår ved, at man stille sig og bider på en pind, mens en støtte holder hovedet i den rette vinkel. Der er med denne røntgenoptagelse ingen film i munden, hvilket også er grunden til, at det kaldes ekstraorale røntgenoptagelser. Behandleren instruerer patienten i, hvordan man skal stå imens billedet tages. Det tager ca. 20 sekunder at tage billedet.

CT-scanner – Cone Beam

 

Når der tages billede med en Cone Beam, er der ingen film i munden som ved de andre røntgenmetoder. En Cone Beam er en CT-scanner, der tager 3-dimensionelle billeder. Dette gør det muligt for behandleren at se, hvor i dybden de forskellige strukturer ligger, hvilket man ikke kan ligeså præcist med de andre former for røntgenoptagelser.

Under en CT-optagelse roterer scanneren rundt om patientens hoved og tager op til 600 billeder. Scanneren samler data fra de optagede billeder, rekonstruerer dem og danner et samlet billede. Billedet kan ses i et specielt computerprogram, hvor alle snit i billedet kan analyseres. En Cone-Beam scanning anvendes bl.a. til:

  • Lokalisere tænder f.eks visdomstænder og deres relation til de omkringliggende nerver
  • Nøjagtig måling af afstanden fra knoglen ned til en nerve (særligt brugbart når der skal indsættes et implantat)
tandbro

Interoralt kamera

Ud over vores røntgenapparater, har vi også interorale kameraer på alle vores stike. Det gør det nemt for os at tage forskellige billeder direkte i munden med et lille kamera. Det kan være særligt brugbart til at se en række tilstande som f.eks.:

  • Forandringer i slimhinden
  • En krone
  • Revner i tanden

Desuden kan vi på en skærm vise patienterne, hvad det er vi ser når vi diagnosticere en behandlingskrævende tilstand.

Lad os hjælpe dig med at opnå optimal mundhygiejne!

Bestil tid her

Tandlægerne ved Storkespringvandet