Graviditet - Tandlægerne ved Storkespringvandet Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.
Vi har åbent i dag fra 08:00 - 17:00
Bestil tid på 69 89 61 69

Graviditet

Lad os hjælpe dig med den bedste behandling under din graviditet.

tandpine

Giv dig og dit barn så gode vilkår som muligt!

Når man er gravid, er det velkendt, at flere ting skal ændres eller undgås for at give barnet i maven så gode vilkår som muligt. Det er derfor vigtigt at informere os om, at du er gravid, så vi kan vejlede og hjælpe dig på bedste vis. Der er nemlig en lang række af ting, som er anderledes under din graviditet – og som påvirker din tandsundhed.

Ligeledes er der flere ting, som bør undgås ved tandlægebesøgene, som man normalt ville anvende.
Derfor bør du ringe til os som din tandlæge og informere om, at du er gravid, så vi kan hjælpe dig igennem det problemfrit i forhold til din tandsundhed og dit barns helbred.

Du er i trygge hænder

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet, møder du kun de bedste tandlæger og tandplejere.

Vi sætter kvalitet over alt andet og vil gøre alt for, at du får den bedste behandling og vejledning. Dette gælder også indenfor graviditet, hvor der er en række faktorer, som du skal være opmærksom på. Her vil vi til hver en tid sætte dig og dit barns tandsundhed øverst og sørge for, at du gennem vores rådgiving føler dig tryg hele vejen igennem graviditeten.

Graviditetens påvirkning

tandlaege-koebenhavn

Under graviditeten ændres hormonbalancen i kroppen. Dette medfører blandt andet ændringer i din appetit og dit humør, men det kan også påvirke den måde, som kroppens væv reagerer på. Et af de væv, som påvirkes af hormonændringen i kroppen, er tandkødet. Tandkødet vil have en øget tendens til tandkødsbetændelse – blandt andet på grund af hormonernes ændring i immunforvaret. Med andre ord betyder det, at tandkødet lettere hæver op, bliver rødt, bløder og er ømt under din graviditet.

Med denne øgede tendens til tandkødsbetændelse er det derfor vigtigt, at du under din graviditet kommer regelmæssigt til tandlæge, samtidigt med at du selv er meget opmærksom på din mundhygiejne. Sidder der snavs på tænderne, kan tandkødsbetændelsen forværres og blive til parodontose. For mere information vedrørende parodontose, se afsnittet: Parodontose.

God tandsundhed

Din appetit ændres også under graviditeten. Mange oplever at få en trang til et eller andet bestemt. Oplever du en trang til søde sager, kan dette problematisere din tandsundhed. Hyppigt indtag af søde sager kan øge risikoen for huller i tænderne.

Under graviditeten vil vi helst undgå at lave fyldningsterapi eller rodbehandlinger i forbindelse med huller i tænderne, da vi ønsker at påvirke dig og barnet så lidt som muligt –  f.eks. med bedøvelse.

TandlægebehandlingDet er derfor vigtigt, at du under graviditeten er meget opmærksom på din mundhygiejne. Typisk vil tandlægen ved regelmæssige undersøgelser kunne registrere huller i tænderne, inden det kræver større behandling. Det er derfor vigtigt, at du selv bliver ved med at:

  • Børste dine tænder godt.
  • Anvende fluortandpasta.
  • Bruge tandtråd eller tandstikkere, selvom det bløder fra tandkødet, for at tandkødsbetændelsen ikke udvikler sig til parodontose.
  • Komme regelmæssigt til tandlægen.

Vi er her for at hjælpe dig

Signe M. Tandplejer

Lad os hjælpe med at passe på dig og dit barns tandsundhed!

Bestil tid her

 

Høj kvalitet til gode priser

Se vores prisliste

Stor erfaring med tandlægeskræk

Se hvordan her

Branchens bedste udstyr

Læs om vores kvalitet

Lad os hjælpe med at passe på dig og dit barns tandsundhed!

Bestil tid her

 

Sådan takler vi Tandlægeskræk

Frygter du at gå til tandlæge, eller frygter du blot tanken om at bestille en tid hos tandlægen? Vi lover at passe rigtig godt på dig!

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet, er du altid meget velkommen. Hvis du vil give os lov, vil vi utrolig gerne vise dig, at vi rent faktisk kan hjælpe dig helt af med din tandlægeskræk – også kaldet odontofobi.

Vi lover, at vi tager din tandlægeskræk seriøst og at vi gør alt hvad der står i vores magt, for at dit besøg hos os bliver så behageligt som muligt!

Vi har særligt fokus på tandlægeskræk

Læs mere om hvad vi gør for dig

Tryg og Smertefri behandling

Læs mere om smertefri behandling

Vi har lørdagsåbent

Se mere om akut tandlæge

Læs hvad vores patienter synes om os

 Lad os hjælpe med at passe på dig og dit barns tandsundhed!

Bestil tid her

Se vores Luksus-tandlægeklink i ILLUM

Tandlæger til helt almindelige priser

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet ved vi, at prisen er en afgørende faktor, når man skal til tandlægen. Derfor gør vi en dyd ud af at levere højeste kvalitet til helt almindelige priser.

Højeste kvalitet

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet går vi aldrig på kompromis med kvaliteten. Vi anvender altid det nyeste og bedste udstyr for de bedste behandlinger, så du som patient opnår det ideelle resultat.

Vi har åbent i dag fra 08:00 - 17:00

Se alle åbningstider

Kontakt os på 69 89 61 69

Bestil tid

Bør jeg undgå noget ved tandlæge-besøgene?

Som tidligere beskrevet, stræber vi efter at undgå større behandlinger under din graviditet – for at udsætte barnet for så lidt som muligt. Har du fået et hul i din tand, er det ikke sådan, at man ikke kan behandle det. Man anvender bare en bestemt type bedøvelse frem for en anden. Selvom behandlingerne ikke direkte påvirker fosteret, vil vi hellere altid være på den sikre side og udskyde det, som kan udskydes.

Vi oplever, at nogle gravide ikke har lyst til at få taget røntgenbilleder under graviditeten. Dette er selvfølgelig helt forståeligt, men røntgenapparaterne er i dag så udviklede, at de giver en relativt lav stråledosis. Der er derfor ingen risiko for skade på fosteret eller på dig ved røntgenoptagelse under graviditeten.

Sundhedsstyrelsens retningslinjer siger desuden, at der ikke skal tages specielle hensyn til gravide ved almindelige røntgenoptagelser.
Husk på at vi konstant udsættes for stråling (den såkaldte baggrundstråling) og at få taget et røntgenbillede hos tandlægen, svarer i dag til at gå rundt udenfor i naturen i 4 timer.

Det er velkendt, at man ikke skal synke eller indtage alt under graviditeten. Nogle er under graviditeten bange for at indtage fluor i forbindelse med tandbørstning med almindelig tandpasta. Vi anbefaler dig at blive ved med at anvende fluoridholdig tandpasta under graviditeten, da denne koncentration af fluorid ikke påvirker forsteret. Fluoridet indlejres i dine knogler eller udskilles via urinen og får altså ingen påvirkning på fosteret.

Fluoridet har en bevist hæmmende effekt på dannelsen af huller i tænderne, hvorfor vi anbefaler, at du ikke stopper anvendelsen af fluoridholdig tandpasta under graviditeten. Dog udskyder vi fluorpenslinger hos tandlægen, da fluor her indtages i langt større koncentration end i den almindelige tandpasta.

Her hos Tandlægerne ved Storkespringvandet har vi fuld forståelse for, at du vil udsætte dit barn i maven for så lidt som muligt. Vi tager derfor altid en snak med dig, inden behandling påbegyndes, så vi er enige om, hvad du ønsker og ikke har brug for. På den måde kan du med tryghed opnå den bedst mulige tandsundhed under din graviditet – uden at dit barns helbred kompromitteres.

 

Lad os hjælpe med at passe på dig og dit barns tandsundhed!

Bestil tid her

Tandlægerne ved Storkespringvandet