Tandlæge med særligt fokus på tandlægeskræk i trygge rammer Spring til indholdet
Sommerkampagne: Spar 50% på professionel tandblegning. Læs mere her.
Vi er lukket. Vi åbner igen mandag kl. 08:00
Bestil tid på 69 89 61 69

Tandlægeskræk Vi har stor erfaring med tandlægeskræk

Vi tager din tandlægeskræk alvorligt

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet står vi altid klar til at tage imod dig, der lider af tandlægeskræk – også kaldet odontofobi. Hvis du vil give os lov, vil vi gerne vise dig, at vi kan hjælpe dig helt af med din tandlægeskræk.

Vi lover altid at tage din tandlægeskræk alvorligt og altid gøre alt, hvad der står i vores magt for, at dit besøg hos os bliver så behageligt som muligt! Vores behandlinger er 100% smertefri og vi er uddannet i at håndtere patienter med tandlægeskræk.

Alt du skal gøre, er at gøre os opmærksomme på din tandlægeskræk, når du bestiller tid. På den måde kan vi altid være godt forberedte på, at du kommer, så vi kan give dig en rigtig god oplevelse.

Vi vil altid gøre vores bedste for, at du skal føle dig tilpas - trods tandlægeskræk

Når man lider af tandlægeskræk vil man næsten gøre alt, hvad man kan for at undgå at skulle til tandlægen. Det er derfor ikke unormalt, at der går meget lang tid mellem tandlægebesøgene for patienter med tandlægeskræk.

Patienter, der lider af tandlægeskræk, er ofte bange for at høre, hvad de skal have lavet og ikke mindst, hvad det vil komme til at koste. Derudover kan tandlægeskræk ofte være forbundet med flovhed over sine tænder og over det faktum, at det kan være meget længe siden, at man har besøgt en tandlæge. Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet har vi stor erfaring med at behandle patienter med tandlægeskræk. Du er derfor altid sikret, at vi er godt rustet til at tage imod dig.

Alle vores medarbejdere er meget bevidste om, hvor invaliderende og svært det kan være at have tandlægeskræk. Vi vil altid gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe dig igennem denne svære proces, hvor du skal konfrontere din største frygt.

Vi har fuld forståelse for, at det kan kræve et kæmpe mod at bestille din første tandlægetid. Vi lover derfor at gøre alt, hvad vi kan for at gøre det en lille smule nemmere. Alt du skal gøre er at ringe og bestille en tid, så lover vi at passe på dig og guide dig igennem hele processen.

Bestil tid her

 

Sådan passer vi på dig

 • Vi tager os al den tid til dig, der er behov for.
 • Vi vil aldrig presse dig til noget, da vi ønsker at give dig en rar oplevelse, der ikke styrker angsten omkring tandlægeskræk.
 • Vi lytter til dig, når du fortæller os, hvordan du har det – og hvad du ikke bryder dig om.
 • Vi har fuld forståelse for din angst, og vi accepterer den 100%.
 • Vi har mere end 10 års erfaring med at håndtere tandlægeskræk.
 • Vi informerer dig om alt, hvad vi foretager os under hele forløbet.
 • Vi udøver altid 100% smertefri behandling  – også bedøvelse.
 • Du vil aldrig blive skældt ud eller bebrejdet for, at du ikke er kommet til tandlæge noget før. Tværtimod er vi stolte af, at du har taget skridtet og kontaktet os. Og over, at du viser os tillid til at lade os hjælpe dig gennem denne proces.
 • Vi laver en oversigt over, hvad der skal laves og så får du et skriftligt prisoverslag. Er det uden for din økonomiske rækkevidde, laver vi en ”livstidsplan” for, hvor vi gerne vil hen over en længere periode. Rom blev ikke bygget på en dag, det gør heller ikke noget dit tandsæt ikke gør. Det vigtigste er, at vi har en plan for hvad der skal ske og en prioriteret rækkefølge herfor.

Hør vores tandlæge fortælle, hvordan vi hjælper dig med tandlægeskræk

Læs hvad vores patienter synes om os

Jeg er flov over, at jeg først er kommet nu…

Der er en generel holdning hos patienter med tandlægeskræk, som er særlig vigtig for os hos Tandlægerne ved Storkespringvandet at få gjort op med:

”Jeg er flov over, at jeg først er kommet nu…”

Du skal aldrig være bange for, at vi taler dårligt om at du ikke har været til tandlæge i lang tid.
Tværtimod vil vi være meget imponerede over, at du nu har taget beslutningen om en konsultation – for vi er klar over, hvor svært det kan være blot at løfte røret og bestille en tid.

Derfor ønsker vi, at vores patienter ikke føler flovhed, men tværtimod føler sig stolte over, at de nu endelig har overskredet den svære tærskel.

tandlaege-koebenhavn

Vi er selv klar over, at behandling hos tandlægen tidligere ofte var forbundet med ubehagelige oplevelser med mange smerter og meget ubehag, men heldigvis har den moderne teknologi givet os så mange muligheder, at vi nu er i stand til at foretage en smertefri tandbehandling. Og netop derfor er det meget vigtigt at få tandlægeskrækken sat for døren.

Det føles altid som en kæmpe lettelse for patienten, når de får vendt flovheden over ikke at turde bestille en tid hos tandlægen til en glæde over at kunne gøre dette uden angst. Vi ønsker, at hjælpe dig med at opbygge gode vaner, hvor du regelmæssigt får tjekket dine tænders sundhed.

Lad os hjælpe dig med at bekæmpe din tandlægeangst!

Bestil tid her

 

Se vores søde ansatte

Signe M. Tandplejer
Søren Sehested Tandlæge
Monica Meier Davidsen Klinikchef og ledende tandplejer Læs mere
Coral Nakku Tandlæge
Se resten af vores medarbejdere

Den onde cirkel - tandlægeskræk kan ramme alle

Når man lider af tandlægeskræk, vil man for alt i verden undgå at blive mindet om, at man burde kontakte en tandlæge. Derfor kan patienter med tandlægeskræk ofte lide af dårlig mundhygiejne, da de ubevidst vælger den gode mundhygiejne fra. Dette forringer selvværdet, og øger den flovhed man har over sin situation, hvilket kan resultere i, at angsten for tandlægebesøget øges yderligere.

Tandlægeskrækken kender ingen alder eller køn. Det er helt normalt, at velfungerende mennesker i alle aldre, lider af tandlægeskræk. Det kan være en pine for folk, der ellers har styr på de øvrige ting i deres liv, at de ikke kan kontrollere og styre deres tandlægeskræk.

tandrensning

 Lad os hjælpe dig med at bekæmpe din tandlægeangst!

Bestil tid her

 

Husk på at alle tandlæger er forskellige

Nogle tandlæger har mere fokus på, hvor slem tandlægeskræk kan være end andre. Det er derfor vigtigt at huske på, at ikke alle tandlæger gør tingene ens. Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet er vi yderst opmærksomme på, hvor hårdt det kan være at få kontaktet tandlægen og få bestilt en tid.

 • Vi gør derfor noget særligt ud af at tage alting i vores patienters tempo.
 • Vi giver altid en grundig forklaring af, hvad der skal ske.
 • Og endnu engang: Vi behandler altid 100% smertefrit!

Vi vil gøre vores aller bedste for at vise dig, at et tandlægebesøg godt kan være en god oplevelse. At komme sin tandlægeskræk til livs er en helingsproces, der langsomt påbegyndes sammen med tandlægen. Du vil opleve, at vores respekt for dig og din angst er vores førsteprioritet.

Nogle patienter kan være præget af så stor en angst, at det kan blive nødvendigt med beroligende medicin for at komme igennem de første behandlinger. Som en sidste mulighed, har vi også faciliteter til at behandle under fuld narkose. Vi arbejder tæt sammen med tre narkoselæger, der har sin faste gang på klinikken, så du er sikker på altid at være i gode hænder.

Folk, der lider af tandlægeskræk, er ofte meget flove over, at de først kommer til tandlægen nu. Vi har fuld forståelse for, at din skræk har holdt dig væk fra tandlægen. Vi synes, at det er flot, at du nu har taget skridtet og fået bestilt tid til en konsultation. Dette er det første store skridt på vejen til at overvinde frygten. Vi ønsker ikke, at vores patienter skal føle nogen form for flovhed – derimod ønsker vi, at de føler sig stolte over at have taget det første skridt mod at komme din tandlægeskræk til livs.

Tandlægebehandlinger har tidligere været forbundet med smerter og ubehagelige oplevelser, hvilket kan være en del af årsagen til, at mange lider af tandlægeskræk. Men takket være den moderne teknologi har vi fået mange nye muligheder for at behandle helt smertefrit som kan hjælpe patinter videre fra tandlægeskrækken. Det er altid en kæmpe lettelse for patienten, når flovhed og angst bliver vendt til glæde over at kunne gå til tandlægen uden følelsen af angst og frygt.

 

Lad os hjælpe dig med at bekæmpe din tandlægeangst!

Bestil tid her

 

Generelt om tandlægeskræk

Lige efter højdeskræk er tandlægeskræk den mest angstfremkaldelse lidelse i Danmark. Omkring 40% af den danske befolkning lider i mindre eller større grad af tandlægeskræk, mens 10% af de patienter er så bange for et besøg hos tandlægen, at de gentagne gange udsætter tandlægebesøget eller helt undgår at gå til behandling. Tandlægeskræk kan også være kendt som odontofobi. Odontofobi er tandlægeskræk i den mest alvorlige grad, og opstår ofte som følge af, at man tidligere har oplevet en smertefuld behandling. Angsten kan også skyldes det ukendte – at man er ukendt med en behandling eller de fagudtryk, der bliver nævnt.

tandimplantat

Økonomisk set kan det ende med en stor regning, hvis man har undgået at gå til tandlægen i mange år. Den økonomiske bekymring sammen med skammen øger frygten for at gå til tandlægen. Angsten kan komme til voldsomt udtryk i form af hjertebanken, åndenød, kvalme eller lignende. Hver gang der meldes afbud til tandlægen, øges angstniveauet.

Trods angsten, er det godt at vide, hvor vigtigt det er at passe på sine tænder. Tænder og mund er jo en del af den øvrige krop, og svigter man mundhygiejnen, kan det have betydning for resten af kroppens sundhed – både fysisk og psykisk.

Bestil tid her

 

Gode råd, der kan hjælpe dig til at håndtere din tandlægeskræk

 • Det er bedst at tage tingene i opløbet. Hvis du kommer så tidligt som muligt, kan både behandlingstid og omkostninger reduceres betydeligt.
 • Du er ikke alene med din tandlægeskræk! 4 ud af 10 danskere har tandlægeskræk i højere eller mindre grad.
 • Læs om den behandling, du skal have foretaget, så du bliver mere bekendt med, hvad der skal foregå. På vores hjemmeside kan du læse om de forskellige behandlinger, og læse om, hvorfor problemerne opstår. Det gør du under behandlinger. Du kan også læse på hjemmesiden angstforeningen.dk eller andre hjemmesider, der har til formål at uddanne patienter.
 • Hold dig ikke tilbage med spørgsmål. Det er vores fornemmeste opgave at informere og forklare dig, hvad der skal ske og hvorfor.
 • Hvis din angst er meget voldsomt, er der mulighed for at få tilbudt beroligende medicin. Hvis du ønsker dette, skal du have en pårørende med dig, så vi er sikre på, at du kommer sikkert hjem igen.
 • Du kan prøve at lave nogle afslapningsøvelser ved f.eks. at tage dybe indåndinger – langsomt ind og langsomt ud. Prøv at fokusér på noget rart, så du kan få skubbet tankerne om den forestående behandling lidt væk.
 • Musik kan have en stor effekt, man kan blive mere afslappet, glad og få et andet fokus.
 • Du kan bede tandlægen om et håndspejl, hvis du gerne vil følge med i, hvad tandlægen laver. 
 • Hvis du ikke er tryg ved nåle, kan du bede din tandlæge om at smøre overfladebedøvende salve på inden, der gives bedøvelse, så du ikke vil mærke ubehag, når der lægges bedøvelse.

Vi lover at passe rigtig godt på dig!

Bestil tid her