Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.
Vi er lukket. Vi åbner igen lørdag kl. 08:00
Bestil tid på 69 89 61 69

Plastfyldninger

Lad os hjælpe dig med den ideelle tandfyldning.

tandimplantat

Skal du have lavet en plastfyldning?

En plastfyldning i en tand er en fyldning, hvor et plastmateriale er anvendt som fyldningsmateriale.  Typisk laves en fyldning i en tand i forbindelse med et hul eller en rodbehandling.

Vi går meget op i at anvende det bedste fyldningsmateriale for at kunne tilbyde dig den bedste behandling som overhovedet muligt. Hos os får du derfor en plastfyldning af god kvalitet med et flot udseende og med en god holdbarhed.

Står du i den situation at have fået et hul eller en rodbehandling, vil vi her hos Tandlægerne ved Storkespringvandet gøre alt for at hjælpe dig med at få dit fulde smil igen ved hjælp af fyldning.

 

Du er i trygge hænder

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet, møder du kun de bedste tandlæger og tandplejere.

Vi sætter kvalitet over alt andet og vil gøre alt for, at du opnår det bedste resultat. Dette gælder også indenfor plastfyldninger, hvor der findes flere forskellige materialer, som kan anvendes i forbindelse med en fyldning i en tand. Disse materialer udvikles konstant, og der kommer derfor nyere materialer hele tiden.

 

Fyldningsmaterialer

Vi tager materialets egenskaber i betragtning – som materialets holdbarhed, styrke, cariesnedsættende effekt, udseende og binding til tandens flader, så vi kan udføre den bedste fyldningsterapi som muligt.

Overordnet anvendes 3 forskellige typer af fyldningsmaterialer. Indenfor hver type eksisterer et hav af undertyper, der har forskellige egenskaber, men som alligevel falder ind under den overordnede fyldningsmateriale-type. De 3 forskellige overordnede fyldningsmaterialer er:

  • Plast
  • Sølvamalgam (plumpe)
  • Glasionomer

Vi er her for at hjælpe dig

Søren Sehested Tandlæge
Monica Meier Davidsen Klinikchef og ledende tandplejer Læs mere
Signe M. Tandplejer
Coral Nakku Tandlæge

Lad os hjælpe dig med at få den bedste tandfyldning!

Bestil tid her

 

Høj kvalitet til gode priser

Se vores prisliste

Stor erfaring med tandlægeskræk

Se hvordan her

Branchens bedste udstyr

Læs om vores kvalitet

Lad os hjælpe dig med at få den bedste tandfyldning!

Bestil tid her

 

Sådan takler vi Tandlægeskræk

Frygter du at gå til tandlæge, eller frygter du blot tanken om at bestille en tid hos tandlægen? Vi lover at passe rigtig godt på dig!

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet, er du altid meget velkommen. Hvis du vil give os lov, vil vi utrolig gerne vise dig, at vi rent faktisk kan hjælpe dig helt af med din tandlægeskræk – også kaldet odontofobi.

Vi lover, at vi tager din tandlægeskræk seriøst og at vi gør alt hvad der står i vores magt, for at dit besøg hos os bliver så behageligt som muligt!

Vi har særligt fokus på tandlægeskræk

Læs mere om hvad vi gør for dig

Tryg og Smertefri behandling

Læs mere om smertefri behandling

Vi har lørdagsåbent

Se mere om akut tandlæge

Læs hvad vores patienter synes om os

Lad os hjælpe dig med at få den bedste tandfyldning!

Bestil tid her

Se vores Luksus-tandlægeklink i ILLUM

Tandlæger til helt almindelige priser

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet ved vi, at prisen er en afgørende faktor, når man skal til tandlægen. Derfor gør vi en dyd ud af at levere højeste kvalitet til helt almindelige priser.

Højeste kvalitet

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet går vi aldrig på kompromis med kvaliteten. Vi anvender altid det nyeste og bedste udstyr for de bedste behandlinger, så du som patient opnår det ideelle resultat.

Vi er lukket. Vi åbner igen lørdag kl. 08:00

Se alle åbningstider

Kontakt os på 69 89 61 69

Bestil tid

Plast

Plast er klart det mest anvendte fyldningsmateriale – og det er der god grund til. Materialet er nemlig både relativt stærkt, har en god binding til tandens flader og har udvist god holdbarhed gennem en række undersøgelser over flere år. Derudover kommer plast i mange forskellige farver, så man kan opnå et meget flot udseende. Ved kombination af forskellige farver af plast, kan man opnå et udseende meget tæt på din tands, så plastfyldningen ikke kan ses, men falder ind i tandrækken.

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet anvender vi altid minimum to forskellige farvenuancer. Grunden til dette er, at vi stræber efter det flotteste udseende af det produkt, vi laver. Dette gælder uanset, hvor plastfyldningen laves. Det vil sige, at vi stræber efter et flot resultat uanset om plastfyldningen er på en af dine fortænder, der vises konstant, eller om det er i den bagerste tand i rækken, som tandlægen nok er den eneste, der kommer til at se ordentligt. Ved at vælge forskellige farvenuancer af plasten får man en plastfyldning, der gengiver tanden. Tanden består jo også af forskellige lag. Tandens yderste lag – kaldet emaljen – er hvid og gennemskinneligt, mens tandbenet – også kaldet dentinen – er mere gullig og kompakt. Vi vælger derfor altid en kombination af to svarende farvenuancer, så resultatet af din plastfyldning bliver så svarende til din egen tand som overhovedet muligt.

På samme måde er det vigtigt, at plastfyldningen ligner din egen tand i forhold til formen. Vi finpudser og polerer altid plastfyldninger, så de får samme morfologi med små riller og buer, som tanden oprindeligt har.
Her hos Tandlægerne ved Storkespringvandet stræber vi efter,  at når vi viser dig plastfyldningen i spejlet efter din behandling, kan du rent faktisk ikke kan se, hvor den er – med mindre vi peger den ud for dig, fordi den simpelthen falder så fint ind i tandrækken.

Inden en fyldning med plast laves, forbehandles tanden med et såkaldt bindingssystem. Dette system kan beskrives som en slags lim, der limer plasten sammen med tanden. Ved anvendelse af dette bindingssystem opnår plastfyldningen en god binding til tanden, og dermed nedsættes risikoen for spalter og overgange fra tand til fyldning. Den gode binding spiller også en stor rolle i plastfyldningens gode holdbarhed.

Med plastens gode holdbarhed, styrke og æstetiske egenskaber er det klart, at dette materiale er det mest anvendte. Dog kan der være få tilfælde, hvor plastfyldninger ikke kan anvendes. Dette kan være, hvis du som patient har allergi overfor plastmaterialer.
Derudover har plast det essentielle krav, at for at opnå fuld styrke og god binding, må der ikke være fugtigt under fyldningsbehandlingen i det område, hvor plastfyldningen skal laves. Plastmaterialerne tåler nemlig ikke så godt fugt, før det er afbundet (det vil sige færdig-lavet). Dette kan være ret svært i et konstant fugtigt miljø, som mundhulen jo er. I langt de fleste tilfælde er det dog muligt at holde området tørt ved anvendelse af det korrekte udstyr: Bånd omkring tanden (en såkaldt matrice) i en holder, vatuller og spytsug. Plast er derfor i hovedregelen førstevalg som fyldningsmateriale, hvorfor vi her hos Tandlægerne ved Storkespringvandet gør meget ud af at dygtiggøre os indenfor udførslen af plastfyldninger.

 

Sølvamalgam

Sølvamalgam har før i tiden været meget anvendt. Sølvamalgamfyldninger kendes med andre ord som sølvfyldninger eller “plumper”.  Sølvamalgam er som materiale meget kompetent. Det er meget stærkt og har en rigtig god holdbarhed. Alligevel anvender man det kun yderst sjældent i dag af den årsag, at det er miljøskadeligt på grund af indholdet af kviksølv. Kviksølv er som bekendt et tungmetal, der ophobes i miljøet.

Det er faktisk sådan i dag, at der er lavet en lov fra Sundhedsstyrrelsen vedrørende anvendelsen af sølvamalgam som fyldningsmateriale. Denne lov dikterer, at man kun må anvende sølvamalgam som fyldningsmateriale når andet er udelukket. Dette kan for eksempel være, hvis fyldningen skal laves et sted, hvor tørlægning er fuldstændigt umuligt, eller på en patient med plast-allergi.
Det kan for eksempel være svært at holde en visdomstand helt tør, da denne sidder langt tilbage i mundhulen. Det kan derfor overvejes at anvende sølvamalgam som fyldningsmateriale her, men man vil oftest forsøge sig med tørlægning og plastfyldning inden, eller overveje glasionomer som fyldningsmateriale i stedet.

Desuden har sølvamalgamfyldninger den ulempe, at det ikke på samme måde som plastfyldninger kan bindes til tanden. For at en sølvamalgamfyldning sidder ordentligt fast i tanden, skal tanden derfor udhules en smule. Der skal laves såkaldte “underskæringer” i tanden, så sølvamalgamfyldningen aktivt holdes fast i tanden. Dette betyder, at der skal fjernes tandsubstans, som eventuelt ikke fejler noget.
Derudover har sølvamalgam den ulempe, at det ændrer størrelse med tiden og ved forskellige temperaturændringer. Over tid ses der derfor ofte revner (infraktioner) i tænder med sølvamalgamfyldninger, fordi tanden oplever træk og tryk fra fyldningsmaterialet gennem årene.

 

Glasionomer

Glasionomer er materiale, som består af to dele: en væske og et pulver. Væsken består af polysyre og vand, mens pulveret består af finmalet glas. Når de to komponeneter blandes sammen, reagerer de med hinanden i en syre-base reaktion og danner et fast materiale, der har en lang række fordele, men som ikke opnår samme styrke som plastfyldningen. De fordele der er ved glasionomer er, at det ikke er så vandfølsomt, som plasten er. Det vil sige, at man kan anvende glasionomer som fyldningsmateriale ved fyldningsterapi på tænder, hvor det er svært at tørlægge ordentligt.
Glasionomer har desuden en rigtig god binding til tanden og behøver ikke samme forbehandling (“lim”) som plastfyldningen kræver.
Derudover har glasionomer den egenskab, at det afgiver fluor. Fluor er kendt fra forskellige tandpastaer, som vi anvender dagligt, og det er velkendt, at fluor har en hæmmende effekt på udviklingen af huller i tænderne. For mere information herom, se afsnittet: Huller i tænderne.  Glasionomer som fyldningsmateriale kan altså virke caries-nedsættende, hvilket er en stor fordel, da en fyldning oftest laves på grund af et hul i tanden. Dermed nedsættes risikoen for, at der kommer hul i tanden samme sted igen.

Grunden til at glasionomerfyldninger alligevel ikke anvendes tilnærmelsesvis i så høj grad som plastfyldninger, er den nedsatte styrke i forhold til plasten samt af æstetiske årsager. Glasionomer er nemlig mere gennemskinnelig end plastmaterialer, og en fyldning i glasionomer opnår derfor ikke samme flotte udseende, som en plastfyldning gør.

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet anvender vi derfor slet ikke glasionomer og sølvamalgam, da plast fortsat er det mest optimale materiale at anvende til fyldningsterapi. Vi går som nævnt meget op i at anvende det bedste fyldningsmateriale for at kunne tilbyde dig som patient, den bedste behandling som overhovedet muligt.

Hos os får du derfor en plastfyldning af god kvalitet med et flot udseende og med en god holdbarhed.

 

Lad os hjælpe dig med at få den bedste tandfyldning!

Bestil tid her