Snorkeskinner - Tandlægerne ved Storkespringvandet Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.
Vi har åbent i dag fra 08:00 - 17:00
Bestil tid på 69 89 61 69

Snorkeskinner

En snorkeskinne kan forbedre din søvnkvalitet

Snorken er helt almindeligt hos både mænd og kvinder!

De fleste af os kender til snorken om natten, enten hos os selv eller hos dem, vi sover sammen med. Det at snorke er altså et helt normalt fænomen – dog er det til gene for de fleste og noget man enten er flov eller irriteret over.

Faktisk døjer op til 40% af mænd og 30% af kvinder med snorken, som kan forstyrre nattesøvnen hos dig selv eller din familie.

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet kan vi hjælpe dig med at forbedre din og dine nærmestes søvnkvalitet med en snorkeskinne.

 

Hvordan opstår snorkelyde?

Snorkelydene opstår på grund af vibrationer i de bløde væv i svælget (den øverste del af vores luftvej). Vibrationerne opstår, fordi der af den ene eller anden årsag er mindsket plads i svælget, hvorved luftstrømmens bevægelse ved indånding og udånding kompromitteres.

Den ændrede bevægelse af luften i svælget får de bløde væv i svælget til at vibrere, hvorfor der opstår snorkelyde. Overordnet er der to årsager til, at der opstår mindre plads i svælget, som giver vibrationerne, der leder til snorken:

  • Ansigtsskelettets dimensioner
  • Forstørret blødtvæv i svælg, mund eller næse.
tandproteser

Hvad er obstruktiv søvnapnø?

Behandling

Obstruktiv søvnapnø dækker over en tilstand med hæmmet og ændret vejrtrækningsmønster under søvnen. Vejrtrækningen bliver altså mere anstrengt.

Søvnapnø kan medføre søvnforstyrrelser med anfald af pauser i vejrtrækningen eller nedsat vejrtrækning, der kan give dig hyppige opvågninger i løbet af natten. Hyppige symptomer på søvnapnø er således snorken, dårlig søvnkvalitet og generel udtalt træthed og uoplagthed i løbet af dagen.

Man har endnu ikke kunne påvise en sikker årsag til, at nogle udvikler søvnapnø, men lidelsen er fundet i større omfang hos overvægtige. Ligeledes har undersøgelser vist, at risikoen for at udvikle søvnapnø stiger med alderen.

Lad os hjælpe dig med at forbedre din søvnkvalitet!

Bestil tid her

 

Hvad er en Respire Pink snorkeskinne?

Det generelle formål ved brugen af Respire Pink snorkeskinnen er at kraftigt reducere snorken og dermed forbedre nattesøvnen. Respire Pink Snorkeskinnen er en innovativ snorkeskinne, der anvendes til at tackle snorken med. Det er en avanceret enhed, der bliver sammensat af to dele, som er bevægelige. Idet at snorkeskinnerne er bevægelige, kan de effektivt stramme slimhinderne op i svælget. Snorkeskinnen resulterer dermed med en markant reduktion af snorken.

Derudover er Respire Pink snorkeskinnen med til at mindske antallet af søvnafbrydelser. Disse søvnafbrydelser kan forekomme af, at hjernen ikke får nok ilt som følge af snorken. Til trods for, at der i nogle tilfælde fortsat kan forekomme en let grad af snorken efter brug af snorkeskinnen, vil antallet af søvnafbrydelser overordnet set reduceres betydeligt.

Snorkeskinnen går ind og skyder underkæben frem i en let fremskudt position, hvilket sikre en naturlig og optimal luftstrøm, som dermed bidrager til, at kroppen tager imod tilstrækkelig ilt under søvnen.

Hvad er en OSS snorkeskinne?

En OSS snorkeskinne er en nyere behandling, der allerede har vist god effekt på snorken og let til middelsvær søvnapnø. Skinnen kan således afhjælpe snorken og tilhørende symptomer som dårlig søvnkvalitet, træthed og koncentrationsbesvær.
Behandlingen er relativ simpel sammenlignet med CPAP og kirurgi –  og har desuden få bivirkninger.

OSS snorkeskinnen er en skinne på tænderne udformet i akryl. Skinnen har bøjler, der går omkring tænderne og en bue helt fortil. Snorkeskinnen er en såkaldt MAD-skinne. MAD står for Mandibular Advancement Devices, hvilket vil sige, at skinnen hiver underkæben (mandiblen) fremad. På den måde åbnes luftvejene op, hvormed symptomerne afhjælpes.
Snorkeskinnen fremstilles individuelt til dig, så den passer helt perfekt til netop dig og dine tænder.

Skinnen er generelt komfortabel og let at anvende. Skinnen kræver dog lidt tilvænning af kæbeled og ansigtsmuskler, da underkæben tvinges frem i en ny position. Ansigtsmuskler kan derfor godt synes ømme  – og nogle vil eventuelt opleve ubehagelige fornemmelser i tænderne eller en øget spytmængde i munden.

Disse gener vil indenfor 2 uger gå i sig selv, og du vil opleve snorkeskinnens positive effekt. Din snorken vil blive mindre, og du får en væsentlig forbedret søvnkvalitet.

Behandlingsforløb med OSS snorkeskinne

Først gør vi dette
1. trin

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet går vi ind for at informere vores patienter forud for behandling, samt lytte til vores patienters behov og ønsker. Inden behandling med OSS snorkeskinne skal du derfor ind til en indledende konsultation. Her vil vi spørge ind til dine problemer og lytte til dine behandlingsønsker. Vi udfører desuden en grundig undersøgelse af dine kæbeled og ansigtsmuskler for at sikre os, at behandling med OSS snorkeskinne er den mest optimale behandling for netop dig.

Så gør vi
2. trin

Når behandlingen begyndes, tages der 3 aftryk af dine tænder. Der tages et aftryk af hver kæbe (overkæbe og underkæbe) og et såkaldt sammenbidsaftryk. Sammenbidsaftrykket gengiver, hvordan du bidder sammen.
Alle 3 aftryk sendes til vores teknikker, som fremstiller snorkeskinnen i akryl og påsætter bøjler og buer, så skinnen kommer til at passe helt præcis til dig.

Bagefter så gør vi
3. trin

Når skinnen er fremstillet og sendt til vores klinik, skal du komme ind til udlevering af skinnen. Her prøves skinnen på, og du instrueres i, hvordan den skal anvendes og holdes ren. Den skal rengøres hver dag efter brug. Rengøring sker ved skylning under vand og børstning med en tandbørste. Derudover skal skinnen have en lidt grundigere rengøring 2 gange om ugen, hvor den kommes i en skål med vand, der tilføres en rense-brusetablet, som anvendes til rengøring af proteser.

Vi slutter af med at
4. trin

2-3 uger efter udleveringen af snorkeskinnen skal du komme igen til kontrol. Her sikrer vi, at snorkeskinnen sidder og fungerer som den skal.
Du vil indenfor kort tid mærke effekten af snorkeskinnen, hvoraf du vil opleve, at din snorken bliver mindre - samtidigt med at din søvnkvalitet forbedres kraftigt.


Vi er her for at hjælpe dig

Ossi Asaad Virksomhedsansvarlig tandlæge Læs mere
Søren Sehested Tandlæge
Coral Nakku Tandlæge
Monica Meier Davidsen Klinikchef og ledende tandplejer Læs mere

Lad os hjælpe dig med at forbedre din søvnkvalitet!

Bestil tid her

 

Uddybning af faktorer for snorkelyde

Ansigtskellets dimensioner

Formen på ansigtet spiller en stor rolle i forhold til snorken. Står underkæben tilbage i ansigtsskelettet, og er ligeledes smal i dimensionen, øger dette risikoen for, at snorken kan opstå.

Ligeledes gælder det, hvis overkæben er smal eller ikke fuldt udvokset. Vækstbetingede afvigelser i kæberne kan altså spille en rolle i forhold til, om du snorker eller ej. Desuden spiller næseskillevæggen også en rolle. Sidder denne tynde ansigtsknogle skævt, kan det medføre, at du snorker.

Forstørret blødtvæv i svælg, mund eller næse

Det er velkendt, at man ved forkølelse har en øget tendens til at snorke. Det skyldes netop hævelser eller forstørrelser i det bløde væv i næse og svælg. Det samme sker ved allergier.
Derudover kan tilfælde som næsepolypper og forstørrede mandler medføre snorken. Faktisk kan dét at have en stor tunge også medføre snorken, fordi tungen ryger bagud i munden og svælget, når du ligger ned.  Derved kan tungen kompromittere luftens vej ned i lungerne.

Desuden kan overvægt medføre snorken, fordi der ophobes fedtvæv i halsens væv, der kan hæmme luftens passage.

Snorken kan være generende for nattesøvnen og decideret forhindre en god søvn. Derudover er snorken faktisk et symptom på en medicinsk tilstand kaldet obstruktiv søvnapnø (OSA).
Snorken er nemlig et tegn på, at kroppen ikke får ilt nok. Faktisk lider 30-50% af dem, som snorker, af obstruktiv søvnapnø.

 

Behandling af obstruktiv søvnapnø

For at få stillet diagnosen obstruktiv søvnapnø anbefaler Sundhedstyrrelsen, at du får foretaget en såkaldt CRM-undersøgelse. CRM står for Cardio Respiratorisk Monitoring. Ved en CRM undersøges vejrtrækningen under søvnen. På den måde klarlægges, hvor mange vejrtrænkningspauser, der forekommer i løbet af en nat, og hvor lange disse er. Desuden registreres blodets iltmætning, som indikerer, om du i løbet af natten får tilstrækkeligt ilt rundt til kroppens væv. Ud fra en CRM kan det altså vurderes, om du har søvnapnø, og i hvor slem grad.

Behandlingen for obstruktiv søvnapnø har det formål at forbedre søvnkvaliteten ved at standse vejrtrækningspauserne. Der findes forskellige behandlinger alt afhængigt af, hvad der ligger til grund for din snorken. Man kan i første omgang prøve at tvinge sig selv til at sove på siden i løbet af natten, hvorved luftvejene åbnes mere, end hvis du ligger på ryggen. Desuden kan et vægttab afhjælpe situationen, hvis du ligger i den overvægtige vægtklasse.

Hjælper disse metoder ikke, kan du få fremstillet en skinne, der kan hjælpe med at åbne luftvejene op, så du kan trække vejret ubesværet i løbet af natten. En sådan skinne kaldes en OSS snorkeskinne. Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet tilbyder vi behandling med OSS snorkeskinne.

Desuden kan man med kirurgi (f.eks. fjernelse af mandler) behandle snorken.
Et sidste behandlingsvalg er en maske tilkoblet ilt, en såkaldt CPAP-behandling (Continuous Positive Airway Pressue). Denne maske er som sagt tilkoblet ilt, der blæses ned i luftvejene med et lille overtryk, så luftvejene holdes åbne. Dette gør, at luftvejene normaliseres, og snorken dermed ophører. CPAP er en livslang behandling og skal kontrolleres løbende årligt. Behandlingen har en god veldokumenteret effekt og er derfor hyppigt anvendt i Danmark.

 

Lad os hjælpe dig med at forbedre din søvnkvalitet!

Bestil tid her

 

Sådan takler vi tandlægeskræk

Frygter du at gå til tandlæge, eller frygter du blot tanken om at bestille en tid hos tandlægen? Vi lover at passe rigtig godt på dig!

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet, er du altid meget velkommen. Hvis du vil give os lov, vil vi utrolig gerne vise dig, at vi rent faktisk kan hjælpe dig helt af med din tandlægeskræk – også kaldet odontofobi.

Vi lover, at vi tager din tandlægeskræk seriøst og at vi gør alt hvad der står i vores magt, for at dit besøg hos os bliver så behageligt som muligt!

Vi har særligt fokus på tandlægeskræk

Læs mere om hvad vi gør for dig

Tryg og Smertefri behandling

Læs mere om smertefri behandling

Vi har lørdagsåbent

Se mere om akut tandlæge

Se vores tandlægeklinik i ILLUM

Tandlæger til helt almindelige priser

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet ved vi, at prisen er en afgørende faktor, når man skal til tandlægen. Derfor gør vi en dyd ud af at levere højeste kvalitet til helt almindelige priser.

Højeste kvalitet

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet går vi aldrig på kompromis med kvaliteten. Vi anvender altid det nyeste og bedste udstyr for de bedste behandlinger, så du som patient opnår det ideelle resultat.

Vi har åbent i dag fra 08:00 - 17:00

Se alle åbningstider

Kontakt os på 69 89 61 69

Bestil tid

Læs hvad vores patienter synes om os

Tandlægerne ved Storkespringvandet