100% smertefri fjernelse af visdomstænder
Ingen fortjener tandsmerter – heller ikke under behandlingen
Har du generende visdomstænder?
Det er ikke alle, som får visdomstænder, der bryder frem – eller mærker noget til dem, hvis de er sunde og sidder rigtigt. Sommetider frembryder visdomstænderne dog uheldigt, hvilket gør at de skal fjernes.
Uanset om du allerede ved at dine visdomstænder skal fjernes, eller om du er i tvivl om, hvorvidt de skal fjernes, kan vi hjælpe dig. Vores tandlæger har stor erfaring med diagnosticering af problematiske visdomstænder, samt evt. efterfølgende fjerning af visdomstænderne.
Som patient hos os, er du garanteret 100% smertefri fjernelse af visdomstænder. Vi giver desuden 15% studierabat på “frie ydelser” som eksempelvis bedøvelse og operative indgreb.
Du er i trygge hænder
At du som patient føler dig tryg, har højeste prioritet, når vores dygtige tandlæger, skal fjerne en eller flere af dine visdomstænder.
Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet ved af erfaring, at der er mange studerende blandt de af vores patienter, som skal have fjernet visdomstænder. Mange af disse studerende, har desværre ikke passet deres tandlæge regelmæssigt, og er derfor nervøse, for om deres besøg hos tandlægen vil gøre ondt.
Her kan vi betrygge dig med, at alle behandlinger på vores klinik, foretages 100% smertefrit. Alle tandlæger er desuden nøje udvalgt, således at både fagligheden og de menneskelige kvaliteter er i top.
Sidst men ikke mindst, benytter vi kun det bedste og mest moderne udstyr, som findes på markedet. Dette er nemlig en af hovedgrundene, til at vi kan tilbyde behandlinger af utrolig høj faglig kvalitet.
Hvad er en visdomstand?
Navnet visdomstænder dækker over de sidste kindtænder, man får i det blivende tandsæt. Disse udgør således den 3. og sidste af de store kindtænder i både overkæbe og underkæbe i både højre og venstre side. Disse tænder frembryder ofte i 18-22 års alderen og har sandsynligvis fået sit navn, fordi de først frembryder, når man er blevet voksen og “vis”.
Det er dog ikke alle, der får visdomstænderne. Nogle får ingen, nogle får alle 4 og andre får måske 1, 2 eller 3 visdomstænder.
I gamle dage da tandplejen ikke eksisterede i samme omfang, mistede man flere tænder end i dag. Disse “ekstra” tænder, som kom senere end de andre tænder, kunne således erstatte de manglende tænder, så man fortsat kunne tygge sin mad.
I dag er visdomstænderne mere eller mindre overflødige, fordi vi i dag er blevet væsentlig bedre til at passe på vores tænder. Derudover er de menneskelige kæber med evolutionen blevet mindre, og der er derfor typisk ikke plads til disse 3. kindtænder. Visdomstænder giver derfor ofte problemer når de bryder frem, hvorfor denne tandtype er den hyppigste som fjernes.
Hvornår skal en visdomstand fjernes?
Det er langt fra alle visdomstænder, der skal fjernes. Mange visdomstænder bryder fint frem og sidder flot i tandbuen. Andre bryder aldrig frem, men bliver liggende nede i kæbeknoglen uden at gøre nogen skade. Som udgangspunkt skal visdomstænder derfor ikke fjernes, medmindre de medfører, eller potentielt kan medføre, skade på nabotanden eller omgivende væv. Tandlægen vil vurdere, hvorvidt det er nødvendigt, at fjerne visdomstanden afhængigt af problemets omfang. De væsentligste årsager til at fjerne tanden er således:
- Gentagen betændelse i tandkødet omkring en visdomstand.
- Hvis der er hul i tanden eller parodontose omkring tanden.
- Hvis der ikke er plads til visdomstanden i kæben.
- Hvis der er en delvist frembrudt visdomstand, der yder skade på nabotanden.
- Hvis der er en cyste omkring tanden. Dette kan ske på visdomstænder, der ikke er frembrudt.
Hvordan fjernes en visdomstand?
Man kan fjerne en tand på flere forskellige måder. For at finde ud af, hvordan visdomstanden bedst kan fjernes, tages der et røntgenbillede af tanden. Ofte vil man tage et såkaldt panoramarøntgenbillede, hvor man kan se alle tænderne, begge kæbeknogler, kæbeled, bihuler og underkæbenervens forløb.
Visdomstænder i underkæben, som ofte er de tænder, der forvolder problemer, ligger nemlig typisk tæt på denne vigtige nerve og forud for behandling, skal man altid have et røntgenbillede, så afstanden til denne kan vurderes.
Hvis visdomstænderne er fuldt frembrudte, har lige rødder og god afstand til nerven, kan tænderne ofte trækkes ud ved en simpel eller kompliceret tandudtrækning. Modsat hvis visdomstænderne er delvist eller slet ikke frembrudt, er man ofte nødsaget til at fjerne tænderne kirurgisk. Dette er mere omfattende, men vi kan garantere, at du hele vejen igennem vil føle dig tryg og ikke opleve nogen form for smerte.
Behandlingsforløb for fjernelse af visdomstænder
Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet har vi stor erfaring med operativ fjernelse af visdomstænder, og selvom det er en omfattende behandling, tager det derfor sjældent længere end 45 minutter hos os. Det som næsten tager længst tid er, at vi dækker klinikken helt steril op. Årsagen til dette er, at vi på den måde undgår, at udefrakommende bakterier kan komme til området. Derved sikres du så godt et resultat som muligt. Nogle visdomstænder kan være så svære at fjerne – at trods vores erfaring er de simpelthen for svære til, at en almindelig tandlæge kan operere dem ud. Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet har vi derfor en kæbekirurg til rådighed, som er tilkoblet klinikken. På den måde kan vi altid tilbyde vores patienter den bedst mulige behandling.
Forud for behandlingen skal du sørge for at have spist et godt solidt måltid, så dit blodsukker er højt. Hvis du har et lavt blodsukker, vil du lettere kunne blive dårlig og svimmel.
Inden behandlingen startes, får du udleveret smertestillende medicin, som modvirker smerter og hævelse den første tid efter operationen.
Første trin i selve behandlingen er anlæggelsen af lokalbedøvelse omkring tanden. Vi arbejder altid 100 % smertefrit - også når vi lægger bedøvelsen. Du vil altså under behandlingen være ved fuld bevidsthed, men vil ikke kunne føle smerte fra det område vi opererer i.
Mens bedøvelsen får lov til at virke, dækkes klinikken helt sterilt op. Tandlægen og assistenten får sterile klæder på, og du får ligeledes en steril dug over dig. Alle instrumenter er sterile og skal åbnes og gøres klar. Dette kan godt tage nogle minutter, mens du bare ligger og slapper af i stolen og eventuelt hører musik. Det hele kan godt virke lidt overvældende, men husk på, at det hele er til for at passe så godt som muligt på dig.
Når du fuldt smertedækket, laves et lille snit i tandkødet, som således kan skubbes væk fra tand og knogle. Typisk skal der fjernes lidt knogle før, at visdomstanden kan fjernes, da disse ofte ikke er brudt fuldt frem endnu. I nogle tilfælde ved operativ fjernelse, ligger tanden roteret eller kippet og sidder så godt fast, at man er nødt til at dele tanden med et bor og fjerne tanden i flere stykker.
Når tanden er fjernet, skylles der grundigt og tandkødet syes sammen med nogle sting. Efter operationen får du en grundig instruktion i, hvordan du de følgende dage skal forholde dig.
Du skal efter en uge komme til kontrol og fjernelse af sting. Efter en uge vil tandkødet typisk være helet fint op.
Høj kvalitet til gode priser
Se vores prislisteStor erfaring med tandlægeskræk
Se hvordan herBranchens bedste udstyr
Læs om vores kvalitetLæs hvad vores patienter synes om os
Lad os hjælpe dig med at fjerne generende visdomstænder!
Se vores Luksus-tandlægeklink i ILLUM
Tandlæger til helt almindelige priser
Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet ved vi, at prisen er en afgørende faktor, når man skal til tandlægen. Derfor gør vi en dyd ud af at levere højeste kvalitet til helt almindelige priser.
Højeste kvalitet
Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet går vi aldrig på kompromis med kvaliteten. Vi anvender altid det nyeste og bedste udstyr for de bedste behandlinger, så du som patient opnår det ideelle resultat.
Vi er lukket. Vi åbner senere i dag kl. 08:00
Se alle åbningstiderKontakt os på 69 89 61 69
Bestil tidHvordan skal jeg forholde mig efter fjernelse af min visdomstand?
Efter din operation vil du få en grundig vejledning af tandlægen i, hvordan du skal forholde dig. Når en tand fjernes, kan det give anledning til efterfølgende smerter. Typisk kan disse smerter dækkes med almindelig smertestillende medicin, som panodil og ipren.
Du vil efter operationen få en lille pose med fra klinikken, hvori der er smertestillende medicin til dig, så du ikke selv behøver at bekymre dig om det ovenpå din operation. Det er vigtigt, at du tager de smertestillende medicin inden smerterne for alvor opstår, da de er bedre til at holde smerterne væk, end til at fjerne smerterne, når de først er der. Så længe, at lokalbedøvelsen fortsat virker burde mad blive begrænset til flydende kost. Spis da blød kost i et par dage.
Ligesom smerter er en helt normal ting, kan både rødme og hævelse af området opstå. Dette kan medføre tiltagende smerter, men efter nogle dage vil du få det bedre, og efter en uge bør hævelse og smerter være gået i sig selv igen. Hævelsen vil ofte tiltage i op til 4 dage efter operationen, men vil herefter hurtigt falde igen. Hævelsen kan medføre, at du ikke kan åbne munden ordentligt.
I dagene efter operationen er det vigtigt, at du skåner området. Du skal ikke gå og suge i såret eller røre ved det med fingre eller tunge. Du må ligeledes ikke børste i det opererede område. Du skal ligeledes holde dig i ro et par dage efter operationen. Hård fysisk aktivitet frarådes, da det kan forårsage efterblødning.
Du skal ugen efter fjernelsen af din visdomstand skylle munden med klorhexidin-mundskyllemiddel. Dette middel er rigtig godt til at rense munden for bakterier. Du skal derfor skylle munden minimum 2 gange dagligt i 7 dage. Derudover skal du børste dine tænder og undgå det opererede område – men uden tandpasta. Nogle tandpastaer indeholder nemlig nogle aktive stoffer, som ødelægger klorhexidins virkning.
Lad os hjælpe dig med at fjerne generende visdomstænder!
Hvad er der af komplikationer ved fjernelse af en visdomstand?
Ligesom ved alle andre operationer er der komplikationer. Det er dog meget sjældent, at disse opstår. Fjernelse af en visdomstand er derfor i langt de fleste tilfælde helt ufarligt. Ved fjernelse af en visdomstand kan følgende komplikationer opstå:
- Skade på nabotænderne under behandlingen.
- Roden knækker og efterlades. Normalt fjernes alt tand fra kæbeknoglen, men i nogle tilfælde kan dette være helt umuligt, eller der kan være risiko for, at man laver skade, hvis man forsøger (for eksempel nerveskade).
- Infektion efter behandlingen. Du vil typisk have dunkende og kraftig smerte. Derudover kan der opstå feber og hævelse ved halsen. I disse tilfælde vil du få antibiotika udskrevet af tandlægen.
- Åbning til bihulerne. Dette kaldes mere fagligt for en sinusperforation. Overkæbevisdomstænderne sidder typisk i tæt relation til ansigtets store bihuler, og i nogle tilfælde kan der ved fjernelse af en visdomstand, komme direkte adgang fra mundhulen til bihulen. Dette heler dog i løbet af nogle uger, men der er risiko for infektion i bihulerne.
- Risikoen for nerveskade er størst ved fjernelse af visdomstænder i underkæben, da disse ofte ligger i tæt relation med underkæbens nerve. Ved en skade på denne nerve, vil du opleve føleforstyrrelser i den ene sides underkæbe, læbe og kind.
Nerveskader er oftest reversible og kun i sjældne tilfælde permanente. - En såkaldt “dry socket” kan opstå. En dry socket opstår, når såret efter ekstraktionen ikke får ro. Blodet danner, som en del af helingen, et blodkoagel over knoglen, der er en form for størknet blod. Dette koagel indeholder en masse gode ting for helingen – og hvis denne af en eller anden årsag skylles væk, opstår der dry socket. Dry socket kan således komme, hvis du skyller munden for meget det første døgn efter tandekstraktionen eller går og suger i såret, så det ikke får ro til at hele op. En dry socket kan gøre meget ondt, da knoglen bliver blottet.
Dry socket forekommer oftere ved længerevarende behandlinger, rygere, folk med dårlig mundhygiejne og folk over 30 år.
Lad os hjælpe dig med at fjerne generende visdomstænder!