Professionel tandblegning hos Tandlægerne ved Storkespringvandet Spring til indholdet
Sommerkampagne: Spar 50% på professionel tandblegning. Læs mere her.
Vi er lukket. Vi åbner igen mandag kl. 08:00
Bestil tid på 69 89 61 69

TandblegningFå et hvidere smil med en effektiv behandling

Hvis du går rundt med misfarvede tænder, gemmer dit smil væk og drømmer om et flottere smil, så er en effektiv og sikker tandblegning hos Tandlægerne ved Storkespringvandet den perfekte måde, at opnå et hvidere og smukkere smil.

To muligheder for tandblegning

Gennemgang af behandling

Her hos Tandlægerne ved Storkespringvandet udfører vi tandblegninger med stor succes.

Der findes overordnet to måder, hvorpå man kan blege tænder: Intern blegning og ekstern blegning.

Ved ekstern blegning placeres blegemidlet på tændernes yderside og bleger dermed tænderne udefra og ind. Denne metode kan anvendes på alle tænder og man kan med denne metode blege hele tandsættet og få et flot og blændende smil.

Lad os hjælpe dig med at få drømmesmilet!

Bestil tid her

Ekstern blegning (hjemmeblegning)

En ekstern tandblegning, fungerer ved at tænderne bleges udefra. Dette er en effektiv og komfortabel behandling, som gør brug af henholdsvis blegeskinner og blegegel. Undersøgelse og støbning af skinnerne, sker hos os, mens selve behandlingen løbende kan foretages hjemmefra. Derfor går denne behandling også under betegnelsen “hjemmetandblegning”.

Til at begynde med, vil din tandlæge lave en grundig undersøgelse, for at se om dine tænder egner sig til at blive bleget. I nogle få tilfælde, er tandblegning nemlig ikke at anbefale.

For at få det bedste resultat, anbefaler vi som udgangspunkt, at tænderne renses og pudses. På den måde, får du nemlig det pæneste blegningsresultat, og dermed flottere og hvidere tænder.

Næste skidt, er at få lavet dine 100% personlige blegeskinner. Vi fremstiller selv vores blegeskinner, hvilket gør at du typisk kan få skinnerne med samme dag, som du har fået lavet aftrykket. I forbindelse med at skinnerne udleveres, instruerer vi dig samtidig i, hvordan de anvendes, og hvilke forholdsregler som du bør tage når du bleger dine tænder.

Den rette forberedelse i form af en tandrensning, god vejledning samt 100% tilpassede blegeskinner, er med til at sikre et flot blegningsresultat. Selvom at denne fremgangsmåde er mere omfattende, end de mange “gør det selv”-kits som findes på nettet, er fordelene dog værd at bide mærke i. Eksempelvis lukker den individuelle blegeskinne tæt til, således at blegegelen ikke kommer i kontakt med tandkødet under blegningen.

Tandblegning

Intern blegning

Tandrensning

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet tilbyder vi ligeledes intern blegning.

Intern blegning udføres udelukkende på rodbehandlede tænder, da man placerer blegemidlet inde i tanden, hvormed blegningen sker indefra og ud.

Denne behandling er derfor typisk på en enkelt tand, som er misfarvet pga. dannelsen af affaldsprodukter inde i tanden.

For mere information vedrørende intern blegning, se afsnittet: Intern blegning.

Lad os hjælpe dig med at få drømmesmilet!

Bestil tid her

Vi er lukket. Vi åbner igen mandag kl. 08:00

Se alle åbningstider

Kontakt os på 69 89 61 69

Bestil tid

Hvor længe holder blegningen?

Mange patienter er selvfølgelig interesseret i at vide, hvor længe blegningsresultatet holder. Dette kan imidlertid være meget svært at svare på. Holdbarheden af blegningsresultatet er nemlig meget afhængig af din livsstil – og er derfor forskellig fra person til person. Er du f.eks. storryger eller drikker meget rødvin, må det forventes at holdbarheden er kortere.
Generelt siger man, at en tandblegning holder mellem 2 og 4 år.

Nogle patienter tror fejlagtigt, at tænder, som er blevet bleget, hurtigere bliver misfarvede i forhold til ikke-blegede tænder. Dette er ikke tilfældet. Modsat er der til gengæld en god succesrate med tandblegning. Faktisk er ca. 95% af de patienter, som har modtaget tandblegende behandling, tilfredse med resultatet.

Akut tandlæge

Forløb ved hjemmeblegning

Som nævnt skal du altid til en undersøgelse forud for tandblegning. Dermed sikres det, at tænderne ikke tager skade af blegningen. Er der huller i tænderne (caries) anbefaler vi, at disse laves forud for tandblegning. For mere information om huller i tænderne, se afsnittet: Huller i tænderne.

Når hjemmeblegningen skal startes, begyndes der med, at et aftryk tages af både din overkæbe og underkæbe. Disse aftryk anvendes til at fremstille de individuelle skinner, som skal passe til dine tænder, således at tænderne bleges på bedste vis. Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet er vi selv i stand til at fremstille skinnerne. Skinnerne fremstilles i et plastmateriale ud fra de tagne aftryk. Ved at vi selv er i stand til at fremstille skinnerne, kan vi tilbyde vores patienter en relativ kort ventetid på udlevering af blegeskinnerne.

Når skinnerne er færdige, skal du komme ind til udlevering og instruktion. Vi giver dig grundige instruktioner til, hvordan du skal anvende og renholde blegeskinnerne. Derudover skal du i løbet af den tid, hvor tænderne bleges, tage ekstra hensyn til, hvad du indtager, da tænderne i denne periode er ekstra følsomme overfor farvestoffer.

Vi anbefaler, at du anvender blegeskinnerne i løbet af natten, hvor du således sover med skinnerne i. Inden skinnerne placeres på tænderne, påføres en lille dråbe blegemiddel, svarende til størrelsen på et tændstikhovede, i hver tand i blegeskinnerne. Skinnerne placeres herefter i munden på nybørstede tænder. Har man placeret for meget blegegel i skinnerne, kan gelen komme i kontakt med tandkødet, der kan irritere tandkødet.

Blegeskinnerne skal typisk anvendes i 2 uger, før et optimalt resultat er opnået.

I den periode, hvor tandblegningen finder sted, kan både tænder og tandkød have en øget følsomhed overfor kulde og varme og tandkødet kan være lettere irriteret. Disse symptomer er helt normale og forsvinder nogle dage efter at blegningen ophører, når den ønskede effekt er opnået.

 

Lad os hjælpe dig med at få drømmesmilet!

Bestil tid her

 

Læs hvad vores patienter synes om os

Hvorfor bliver mine tænder misfarvede og gule?

Der findes flere årsager til, at tænder kan blive misfarvede og gule med tiden. Misfarvningerne kan variere i farverne alt afhængigt af, hvad den tilgrundliggende årsag er. Meget mørke og nærmest sorte misfarvninger kan komme på grund af nydelsesmidler som tobak, kaffe og the. Denne type af misfarvninger kan oftest fjernes ved tandrensninger. Årsagen til disse misfarvninger er nemlig ikke, at midlerne trænger ind i tænderne, men ligger primært som en slags hård belægning på tændernes overflade.

Andre typer af misfarvninger, som er trængt ind i emaljen (det yderste tandlag) eller dentinen (tandbenet), kan ikke fjernes ved tandrensninger og kræver derfor ekstern blegning af tænderne for fjernelse. Hele livet igennem udsættes tænderne for mad og drikke indeholdende forskellige farvestoffer. Med tiden kan farvestofferne optages i tænderne og det er derfor helt normalt at tænderne med tiden bliver mindre hvide at se på. Tilmed bliver tandbenet hele livet igennem tykkere og tykkere. Tandbenet har en mere gul farve end det yderste tandlag, emaljen. Dette bidrager til at tænderne med tiden fremstår mere gule end tidligere.

Dertil kommer at emaljen i årenes løb slides og bliver tyndere, hvorved tandbenets gullige farve i større grad kan skinne igennem.

Der findes også en række såkaldte mineraliseringsforstyrrelser i tænderne, som kan føre til, at tænderne bliver misfarvet. Tænder er opbygget af forskellige minerallag. En forstyrrelse i tændernes mineral vil føre til, at tænderne er mindre stærke og mindre modstandsdygtige overfor indtrængende farvestoffer.  Disse forstyrrelser i tændernes mineral kan skyldes arvelige sygdomme, traumer (slag på tænderne) eller på grund af medicin (tetracyclin-misfarvninger).

Er misfarvningerne til gene for dig, kan du snakke med os og få en tid hos os til en indledende undersøgelse. Her vil vi med vores store kliniske erfaring kunne vurdere, om misfarvningerne kan fjernes ved tandblegning eller ej. Det er nemlig ikke alle typer af misfarvninger, som kan bleges væk. Er årsagen til misfarvningerne for eksempel at du har slidt emaljen væk (kan ske ved syre-påvirkninger eller tænderskæren), kan tandblegning ikke forbedre udseendet. Ligeledes hvis tændernes misfarvninger skyldes medicin-indtag, kan det være svært, at opnå en god effekt ved tandblegning. Forud for tandblegning foreligger derfor en konsultation hos tandlægen.

Der findes som nævnt to måder at blege tænder på eksternt: Hjemmeblegning og Intern blegning. Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet tilbyder vi begge typer af behandlinger.

 

Lad os hjælpe dig med at få drømmesmilet!

Bestil tid her