Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.
Vi er lukket. Vi åbner senere i dag kl. 08:00
Bestil tid på 69 89 61 69

Intern tandblegning

Lad os hjælpe dig med at opnå drømmesmilet efter en rodbehandling

Misfarvninger er helt almindeligt og kan forekomme hos alle!

At en rodbehandlet tand med tiden bliver misfarvet er meget normalt – intern blegning på rodbehandlede tænder er derfor ikke en sjældent udført behandling.

Står du derfor i den situation at have fået en misfarvet tand, vil vi her hos Tandlægerne ved Storkespringvandet gøre alt for at hjælpe dig med at få dit drømmesmil tilbage med intern blegning.

 

Du er i trygge hænder

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet, møder du kun de bedste tandlæger og tandplejere.

Vi sætter kvalitet over alt andet og vil gøre alt for, at du opnår det bedste resultat. Dette gælder også indenfor intern blegning, hvor vores faglighed kommer dig tilgode. Vi har både de nyeste redskaber og de nyeste teknikker til at hjælpe dig hurtigt og smertefrit.

Patienten har i sin barndom fået rodbehandlet sin fortand og har i mange år gået med en stor misfarvning.

Hvad er intern blegning?

En intern blegning er, som navnet antyder, en blegning af en tand, hvor tanden bleges indefra (internt). Tandlægen placerer noget blegemiddel inde i tanden, som langsomt lysner tanden indefra og ud.

For at man kan anvende denne metode, kræver det, at tanden tidligere er blevet rodbehandlet, da man ellers ikke kan placere blegemidlet inde i tanden, hvor nerven normalt ville befinde sig. For mere information vedrørende rodbehandlinger, se afsnittet: Rodbehandling.

tandlaege-koebenhavn

Hvorfor bliver din rodbehandlede tand misfarvet?

tandimplantat

Der findes forskellige årsager til, at en tand med tiden kan blive misfarvet og mørkere i forhold til resten af tænderne. Tit skyldes misfarvningen, at der efter en rodbehandling, hvor nervekammeret renses ud og nervevævet fjernes, ikke er blevet renset fuldstændigt ud.

Med andre ord er der lidt efterladt nervevæv tilbage inde i tanden. Dette nervevæv vil med tiden henfalde og nedbrydes til jern. Dette jern reagere med svovlbrinte, der produceres af mundhulens bakterier. Herved dannes der jernsulfid, som har en mørk grå-brunlig farve.

Vi er her for at hjælpe dig

Ossi Asaad Virksomhedsansvarlig tandlæge Læs mere
Søren Sehested Tandlæge
Coral Nakku Tandlæge
Signe M. Tandplejer
Mie R. Tandplejer og Invisalign-ekspert Læs mere
Annalee C. Tandplejer
Michelle K. Tandplejer

Lad os hjælpe dig med at få drømmesmilet tilbage!

Bestil tid til intern blegning her

 

Hvordan foregår behandlingen af intern blegning?

Forud for en intern blegning, er der altid en undersøgelse og konsultation. Her hos Tandlægerne ved Storkespringvandet synes vi, det er meget vigtigt at høre dine forventninger til behandlingen og rent fagligt bedømme, om ønskerne kan imødekommes. Der er nemlig nogle ting, som skal undersøges, inden en intern blegning kan sættes i gang:

  • Kontrol af rodbehandlingen.
    Rodfyldningen skal være god og tæt, så der ikke er nogen risiko for at skade roden eller medføre infektion ved rodspidsen under behandlingen. Dette kontrolleres på et røntgenbillede.
  • Ingen rodspidsbetændelse.
    Rodfyldningen skal være optimal, og der må ikke være synlig patologi ved rodspidsen. Dette kontrolleres ligeledes ved et røntgenbillede.
  • Tandens kvantitet og kvalitet.
    Det er vigtigt, at tanden er stærk nok til, at man borer ned i tanden og påvirker den med blegemidlerne.

Efter en konsultation og undersøgelse, hvor dine behov og tandens tilstand er blevet fastlagt, kan den interne blegning påbegyndes.

Først gør vi dette
1. trin

Indledningsvis fjernes den gamle plastfyldning i tanden, som er lavet ovenpå rodfyldningen. Herefter fjernes en lille del af rodfyldningen, så blegningen kommer til at ske i alt det synlige tandsubstans over tandkødet.

Så gør vi
2. trin

Rodfyldningen forsegles herefter, så blegemidlet ikke kan trænge ned i roden.
Blegemidlet placeres i tandens krone, og tanden aflukkes med en midlertidig fyldning. Blegemidlet skal være i tanden i 3-10 dage alt afhængigt af, hvor meget tanden skal lysnes.

Bagefter så gør vi
3. trin

Efter 3-10 dage vurderer tandlægen i samråd med dig tandens farve. Hvis ikke resultatet er lyst nok, kan behandlingen gentages, hvorfor der ilægges nyt blegemiddel, og tanden aflukkes igen med en midlertidig fyldning. Behandlingen kan gentages 3-4 gange.

Vi slutter af med at
4. trin

Når tanden har fået den ønskede farve, fjernes blegemidlet, og tanden lukkes med en ny plastfyldning over rodfyldningen. Her hos Tandlægerne ved Storkespringvandet gør vi meget ud af, at denne plastfyldning ligeledes passer i farven, så du får så flot et resultat som muligt.


Høj kvalitet til gode priser

Se vores prisliste

Stor erfaring med tandlægeskræk

Se hvordan her

Branchens bedste udstyr

Læs om vores kvalitet

Lad os hjælpe dig med at få drømmesmilet tilbage!

Bestil tid til intern blegning her

Sådan takler vi Tandlægeskræk

Frygter du at gå til tandlæge, eller frygter du blot tanken om at bestille en tid hos tandlægen? Vi lover at passe rigtig godt på dig!

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet, er du altid meget velkommen. Hvis du vil give os lov, vil vi utrolig gerne vise dig, at vi rent faktisk kan hjælpe dig helt af med din tandlægeskræk – også kaldet odontofobi.

Vi lover, at vi tager din tandlægeskræk seriøst og at vi gør alt hvad der står i vores magt, for at dit besøg hos os bliver så behageligt som muligt!

Vi har særligt fokus på tandlægeskræk

Læs mere om hvad vi gør for dig

Tryg og Smertefri behandling

Læs mere om smertefri behandling

Vi har lørdagsåbent

Se mere om akut tandlæge

Læs hvad vores patienter synes om os

Lad os hjælpe dig med at få drømmesmilet tilbage!

Bestil tid til intern blegning her

Se vores klinik i ILLUM

Tandlæger til helt almindelige priser

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet ved vi, at prisen er en afgørende faktor, når man skal til tandlægen. Derfor gør vi en dyd ud af at levere højeste kvalitet til helt almindelige priser.

Højeste kvalitet

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet går vi aldrig på kompromis med kvaliteten. Vi anvender altid det nyeste og bedste udstyr for de bedste behandlinger, så du som patient opnår det ideelle resultat.

Vi er lukket. Vi åbner senere i dag kl. 08:00

Se alle åbningstider

Kontakt os på 69 89 61 69

Bestil tid

Misfarvning

Dannelsen af dette jernsulfid ud fra affaldsprodukter fra nervevæv og svovlbrinte fra bakterier medfører misfarvning af tanden, fordi jernsulfidet ophobes inde i tandbenet (dentinen). Tandbenet er nemlig opbygget af mineraler anordnet om nogle små kanaler. For mere information omkring tandbenet og den overordnede opbygning af en tand, se afsnittet: Tændernes opbygning.

Jensulfid trænger altså ind i tandbenets små kanaler og misfarver derved tandbenet og giver hele tanden en mørkere fremtoning.
Denne type af misfarvning af en tand kan typisk nemt lysnes ved intern blegning.
Andre typer af misfarvninger, som f.eks. misfarvninger grundet metalioner, kan ikke bleges ved denne metode. Metalioner findes f.eks. i forbindelse med sølvfyldninger (plomper).

 

Lad os hjælpe dig med at få drømmesmilet tilbage!

Bestil tid til intern blegning her

 

 

Vær opmærksom

De dage hvor blegemidlet er inde i tanden, er det vigtigt, at den midlertidige fyldning aflukker tanden fra mundhulen. Det er derfor vigtigt, at du ringer til os, hvis den midlertidige fyldning tabes. Der skal nemlig ilægges en ny fyldning hurtigst muligt, så bakterier fra mundhulen ikke trænger ind i den åbne tand.

Nogle gange kan det være svært at forudse, hvor hurtigt blegemidlet får effekt. Det er derfor vigtigt, at du selv reagerer, hvis tanden syner for lys, så blegningen kan stoppes ved fjernelse af blegemidlet. Synes du tanden over natten er blevet for lys, ringer du til os, og så får vi blegningen standset.

Ofte stræber vi dog efter, at tanden bleges, så den fremstår en smule lysere end nabotænderne i første omgang. Man sigter altså efter en let overblegning af tanden. Grunden til dette er, at under blegningen udtørres tanden og fremstår derfor lysere, end den normalt gør uden blegemidlerne i sig. Efter noget tid vil den blegede tand blive en smule mørkere igen og dermed passe til nabotænderne.

 

Lad os hjælpe dig med at få drømmesmilet tilbage!

Bestil tid til intern blegning her

 

Hvor lang tid holder blegningen af din tand?

Generelt går det ofte rigtig godt med en intern blegning. Intern blegning har en succesrate på hele 90 %, hvorfor vi med god garanti kan sige, at behandlingen vil lykkedes, hvis kriterierne er til det.
Undersøgelser har vist, at det i nogle tilfælde kan være nødvendigt at genblege tanden. I nogle tilfælde er genblegning efter 1-8 år nødvendigt. Heldigvis er prognosen for genblegning af en rodbehandlet tand god, da den tidligere har været bleget ved samme metode.

 

Lad os hjælpe dig med at få drømmesmilet tilbage!

Bestil tid her

 

Tandlægerne ved Storkespringvandet