Intern tandblegning
Lad os hjælpe dig med at opnå drømmesmilet efter en rodbehandling
Misfarvninger er helt almindeligt og kan forekomme hos alle!
At en rodbehandlet tand med tiden bliver misfarvet er meget normalt – intern blegning på rodbehandlede tænder er derfor ikke en sjældent udført behandling.
Står du derfor i den situation at have fået en misfarvet tand, vil vi her hos Tandlægerne ved Storkespringvandet gøre alt for at hjælpe dig med at få dit drømmesmil tilbage med intern blegning.
Du er i trygge hænder
Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet, møder du kun de bedste tandlæger og tandplejere.
Vi sætter kvalitet over alt andet og vil gøre alt for, at du opnår det bedste resultat. Dette gælder også indenfor intern blegning, hvor vores faglighed kommer dig tilgode. Vi har både de nyeste redskaber og de nyeste teknikker til at hjælpe dig hurtigt og smertefrit.
Hvad er intern blegning?
En intern blegning er, som navnet antyder, en blegning af en tand, hvor tanden bleges indefra (internt). Tandlægen placerer noget blegemiddel inde i tanden, som langsomt lysner tanden indefra og ud.
For at man kan anvende denne metode, kræver det, at tanden tidligere er blevet rodbehandlet, da man ellers ikke kan placere blegemidlet inde i tanden, hvor nerven normalt ville befinde sig. For mere information vedrørende rodbehandlinger, se afsnittet: Rodbehandling.
Hvorfor bliver din rodbehandlede tand misfarvet?
Der findes forskellige årsager til, at en tand med tiden kan blive misfarvet og mørkere i forhold til resten af tænderne. Tit skyldes misfarvningen, at der efter en rodbehandling, hvor nervekammeret renses ud og nervevævet fjernes, ikke er blevet renset fuldstændigt ud.
Med andre ord er der lidt efterladt nervevæv tilbage inde i tanden. Dette nervevæv vil med tiden henfalde og nedbrydes til jern. Dette jern reagere med svovlbrinte, der produceres af mundhulens bakterier. Herved dannes der jernsulfid, som har en mørk grå-brunlig farve.
Vi er her for at hjælpe dig
Hvordan foregår behandlingen af intern blegning?
Forud for en intern blegning, er der altid en undersøgelse og konsultation. Her hos Tandlægerne ved Storkespringvandet synes vi, det er meget vigtigt at høre dine forventninger til behandlingen og rent fagligt bedømme, om ønskerne kan imødekommes. Der er nemlig nogle ting, som skal undersøges, inden en intern blegning kan sættes i gang:
- Kontrol af rodbehandlingen.
Rodfyldningen skal være god og tæt, så der ikke er nogen risiko for at skade roden eller medføre infektion ved rodspidsen under behandlingen. Dette kontrolleres på et røntgenbillede. - Ingen rodspidsbetændelse.
Rodfyldningen skal være optimal, og der må ikke være synlig patologi ved rodspidsen. Dette kontrolleres ligeledes ved et røntgenbillede. - Tandens kvantitet og kvalitet.
Det er vigtigt, at tanden er stærk nok til, at man borer ned i tanden og påvirker den med blegemidlerne.
Efter en konsultation og undersøgelse, hvor dine behov og tandens tilstand er blevet fastlagt, kan den interne blegning påbegyndes.
Indledningsvis fjernes den gamle plastfyldning i tanden, som er lavet ovenpå rodfyldningen. Herefter fjernes en lille del af rodfyldningen, så blegningen kommer til at ske i alt det synlige tandsubstans over tandkødet.
Rodfyldningen forsegles herefter, så blegemidlet ikke kan trænge ned i roden.
Blegemidlet placeres i tandens krone, og tanden aflukkes med en midlertidig fyldning. Blegemidlet skal være i tanden i 3-10 dage alt afhængigt af, hvor meget tanden skal lysnes.
Efter 3-10 dage vurderer tandlægen i samråd med dig tandens farve. Hvis ikke resultatet er lyst nok, kan behandlingen gentages, hvorfor der ilægges nyt blegemiddel, og tanden aflukkes igen med en midlertidig fyldning. Behandlingen kan gentages 3-4 gange.
Når tanden har fået den ønskede farve, fjernes blegemidlet, og tanden lukkes med en ny plastfyldning over rodfyldningen. Her hos Tandlægerne ved Storkespringvandet gør vi meget ud af, at denne plastfyldning ligeledes passer i farven, så du får så flot et resultat som muligt.
Høj kvalitet til gode priser
Se vores prislisteStor erfaring med tandlægeskræk
Se hvordan herBranchens bedste udstyr
Læs om vores kvalitetLad os hjælpe dig med at få drømmesmilet tilbage!
Læs hvad vores patienter synes om os
Lad os hjælpe dig med at få drømmesmilet tilbage!
Se vores klinik i ILLUM
Tandlæger til helt almindelige priser
Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet ved vi, at prisen er en afgørende faktor, når man skal til tandlægen. Derfor gør vi en dyd ud af at levere højeste kvalitet til helt almindelige priser.
Højeste kvalitet
Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet går vi aldrig på kompromis med kvaliteten. Vi anvender altid det nyeste og bedste udstyr for de bedste behandlinger, så du som patient opnår det ideelle resultat.
Vi er lukket. Vi åbner senere i dag kl. 08:00
Se alle åbningstiderKontakt os på 69 89 61 69
Bestil tidMisfarvning
Dannelsen af dette jernsulfid ud fra affaldsprodukter fra nervevæv og svovlbrinte fra bakterier medfører misfarvning af tanden, fordi jernsulfidet ophobes inde i tandbenet (dentinen). Tandbenet er nemlig opbygget af mineraler anordnet om nogle små kanaler. For mere information omkring tandbenet og den overordnede opbygning af en tand, se afsnittet: Tændernes opbygning.
Jensulfid trænger altså ind i tandbenets små kanaler og misfarver derved tandbenet og giver hele tanden en mørkere fremtoning.
Denne type af misfarvning af en tand kan typisk nemt lysnes ved intern blegning.
Andre typer af misfarvninger, som f.eks. misfarvninger grundet metalioner, kan ikke bleges ved denne metode. Metalioner findes f.eks. i forbindelse med sølvfyldninger (plomper).
Lad os hjælpe dig med at få drømmesmilet tilbage!
Bestil tid til intern blegning her
Vær opmærksom
De dage hvor blegemidlet er inde i tanden, er det vigtigt, at den midlertidige fyldning aflukker tanden fra mundhulen. Det er derfor vigtigt, at du ringer til os, hvis den midlertidige fyldning tabes. Der skal nemlig ilægges en ny fyldning hurtigst muligt, så bakterier fra mundhulen ikke trænger ind i den åbne tand.
Nogle gange kan det være svært at forudse, hvor hurtigt blegemidlet får effekt. Det er derfor vigtigt, at du selv reagerer, hvis tanden syner for lys, så blegningen kan stoppes ved fjernelse af blegemidlet. Synes du tanden over natten er blevet for lys, ringer du til os, og så får vi blegningen standset.
Ofte stræber vi dog efter, at tanden bleges, så den fremstår en smule lysere end nabotænderne i første omgang. Man sigter altså efter en let overblegning af tanden. Grunden til dette er, at under blegningen udtørres tanden og fremstår derfor lysere, end den normalt gør uden blegemidlerne i sig. Efter noget tid vil den blegede tand blive en smule mørkere igen og dermed passe til nabotænderne.
Lad os hjælpe dig med at få drømmesmilet tilbage!
Bestil tid til intern blegning her
Hvor lang tid holder blegningen af din tand?
Generelt går det ofte rigtig godt med en intern blegning. Intern blegning har en succesrate på hele 90 %, hvorfor vi med god garanti kan sige, at behandlingen vil lykkedes, hvis kriterierne er til det.
Undersøgelser har vist, at det i nogle tilfælde kan være nødvendigt at genblege tanden. I nogle tilfælde er genblegning efter 1-8 år nødvendigt. Heldigvis er prognosen for genblegning af en rodbehandlet tand god, da den tidligere har været bleget ved samme metode.
Lad os hjælpe dig med at få drømmesmilet tilbage!