Implantatunderstøttede fuldkæbebroer - Tandlægerne ved Storkespringvandet Spring til indholdet
Sommerkampagne: Spar 50% på professionel tandblegning. Læs mere her.
Vi er lukket. Vi åbner igen mandag kl. 08:00
Bestil tid på 69 89 61 69

Implantatunderstøttede fuldkæbebroer

Lad os hjælpe dig med at erstatte manglende tænder.

Røntgen

Skal du have en implantatunderstøttet fuldkæbebro?

Langt de fleste sygdomme i mundhulen kan i værste tilfælde, føre til tab af tænder. Derfor er det vigtigt at få foretaget tandeftersyn regelmæssigt, idet det kan forhindre at tilstanden bliver forværret ved tidlig behandling af problemet.

I tilfælde, hvor patienter mister deres tænder, har de ofte et ønske om at erstatte dem. Dette kan både skyldes det æstetiske ved udseendet, hvis det eksempelvis er tab af en tand, som er synlig i fronten. Det kan også skyldes, at det er nødvendigt af funktionelle grunde, hvilket kan være gældende, hvis man mangler kindtænder bagerst i mundhulen.

Hvis du står i en situation, hvor dine tænder enten er i så ringe en tilstand, at det ikke er muligt at redde dem, eller at du har mistet flere tænder i kæben, kan du få erstattet dine tænder med en implantatunderstøttet fuldkæbebro.

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet vil vi gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe dig med at frembringe dit smil igen.

Du er i trygge hænder

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet, møder du kun de bedste tandlæger og tandplejere.

Vi sætter kvalitet over alt andet og vil gøre alt for, at du opnår det bedste resultat. Dette gælder også, når du skal have lavet en implantatunderstøttet fuldkæbebro, hvor vores faglighed kommer dig tilgode.

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet er implantatunderstøttede broer et af vores specialer, og vi fungerer derfor som henvisningsklinik for netop denne type af behandling. Vi har både alle de nyeste redskaber og de nyeste teknikker til at hjælpe dig hurtigt og smertefrit.

Hvad er en implantatunderstøttet fuldkæbebro?

En implantatunderstøttet fuldkæbebro er en bro i hele kæben (overkæben eller underkæben), som sættes fast i kæben af implantater. Fuldkæbebroen består af et metalskelet i metallet titanium med 12 sammenloddede kunstige tandkroner i porcelæn. Disse porcelænskronet sættes fast på 4-6 implantater alt afhængigt af, om der er tale om erstatning af tænder i overkæben eller underkæben.

Implantater kan nemmest forklares som skruer, der skrues ned i kæben, hvorpå fuldkæbebroen kan sættes fast og på den måde hæftes til den pågældende kæbe.

tandbro

Alternativ til gebis

Tandrensning

Ved en implantatunderstøttet fuldkæbebro får man derved erstattet en hel overkæbes eller underkæbes manglende tænder med en fast løsning. Denne behandling står derfor som alternativ til fuldkæbeprotese (gebis), der ligeledes kan erstatte alle manglende tænder i en kæbe, men løsningen er her ikke fast og kan derved tages af og på.

En behandling med implantatunderstøttet fuldkæbebro er en tidskrævende og dyr behandling, men resultatet er godt og holdbart. Mange patienter er glade for den fikserede løsning frem for den aftagelige løsning, som protese-behandling tilbyder.

Vi er her for at hjælpe dig

Signe M. Tandplejer

Lad os hjælpe dig med at erstatte manglende tænder!

Bestil tid her

 

Behandlingsforløb for implantatunderstøttede fuldkæbebroer

Inden behandlingens start skal du som patient til en indledende undersøgelse. Her vil tandlægen forklare dig behandlingens forløb, samt fastslå om dette behandlingsvalg overhovedet er en mulighed  – og derudover om det er den mest optimale løsning for netop dig. Her hos Tandlægerne ved Storkespringvandet er du som patient altid i centrum, og du vil altid blive inddraget og informeret om kliniske fund og alternative behandlingsmuligheder.
Besluttes der, i samråd mellem tandlæge og dig som patient, at en implantatunderstøttet fuldkæbebro er den mest optimale behandling for dig, aftales ny tid, hvor behandlingen kan påbegyndes.

Først gør vi dette
1. trin

Første trin i behandlingen er, at de ikke bevaringsværdige tænder, som er tilbage i kæben, fjernes. Hvis der ikke er nogle tænder tilbage, springes dette trin naturligvis over.
Når tænderne fjernes, udleveres der med det samme en midlertidig helprotese (immidiat fuldprotese). Behandlingsforløbet er nemlig langt, og vi er klar over, at det er lang tid for dig at mangle tænder i en hel kæbe. Med denne helprotese kommer du aldrig til at forlade klinikken uden tænder i munden. Protesen bruges ligeledes diagnostisk til at etablere din præcise bidhøjde, så vi ved, hvor bidplanet (hvor kæberne mødes) er. På den måde bliver dit bid i fremtiden så ideel som muligt samtidigt med, at dine kæbeled ikke belastes under processen. Efter fjernelse af tænderne skal kæbeknoglen have lov til at hele op. For at implantater kan sidde fast i kæbeknoglen kræver det nemlig, at knoglen har en vis kvantitet og kvalitet. Denne ophelingsperiode er på 3-6 måneder.

Så gør vi
2. trin

Når knoglen er helet op efter fjernelse af de dårlige tænder, kan selve implantatbehandlingen påbegyndes. Der indsættes som nævnt 4-6 implantater for at understøtte den efterfølgende fuldkæbebro. Skal fuldkæbebroen være i overkæben indsættes 6 implantater, og hvis fuldkæbebroen skal være i underkæben indsættes 4-6 implantater. Det er meget vigtigt, at implantaterne indsættes korrekt i forhold til placering, dybde og vinkling i kæbeknoglen. Vi anvender derfor en såkaldt guideskinne, som vejleder til en korrekt positionering af implantaterne, der i sidste ende er vigtigt for et ideelt slutresultat.
Den midlertidige protese, som du har anvendt siden første besøg, tilpasses så du stadig kan anvende denne efter indsættelsen af implantaterne. Det skal nævnes, at protesen ugen efter implantatindsættelsen eventuelt kan passe lidt dårligere, fordi vævene hæver let op efter operationen. Dette er helt normalt.

Dette efterfølges af
3. trin

Efter indsættelse af implantater i kæben, skal knoglen igen have lov til at hele op omkring implantaterne, hvorved implantaterne bliver integreret i kæbeknoglen. Generelt skal implantater i underkæben have omkring 3 måneder til at hele og overkæben 6 måneder.
Efter 3-6 måneder skal du igennem en mindre operation igen. Her placeres såkaldte "tandkødsformere" eller "healingsabutments" på implantaterne. Disse har den effekt, at de giver tandkødet den rigtige form. På den måde kommer tandkødet til at slutte flot og tæt ind til den efterfølgende fuldkæbebro bestående af sammenloddede porcelænskroner. Igen tilpasses den midlertidige protese, så denne kan anvendes indtil den endelige fuldkæbebro fremstilles. Efter den mindre operation skal tandkødet have lov til at hele. Dette sker i løbet af 2 uger.

Bagefter så gør vi
4. trin

Når du efter 2 uger kommer til tandlægen igen, skal der tages aftryk til en midlertidig fuldkæbebro i plast. Den midlertidige fuldkæbebro er meget lig den endelige fuldkæbebro i porcelæn, men fremstilles i et billigere materiale. Dette materiale er dog stadig af et højæstetisk plastmateriale. Grunden til at man laver denne midlertidige fuldkæbebro er, at man sikrer, at alle eventuelle fejl og mangler opdages inden den endelige og dyrere fuldkæbebro fremstilles. Den midlertidige bro gør det nemlig meget håndgribeligt, for både os som behandler og dig som patient, at se om noget skal korrigeres. Du kan se biddets højde, tændernes farve og form - og vi kan høre dine meninger og korrigere alt efter dine ønsker og vores faglige viden.

Derefter
5. trin

Aftrykket til den midlertidige plastbro sendes til en teknikker, som i løbet af 2 uger får fremstillet den midlertidige fuldkæbebro, der passer til netop dig. Efter 2 uger kan du altså komme igen og få denne udleveret og sat fast på implanterne. Herefter er der altså ikke brug for den midlertidige protese længere, da tænderne nu erstattes af den midlertidige fikserede fuldkæbebro i plast i stedet. Herefter skal der over en længere periode være en tilpasningsfase. Denne periode kan være fra 2 til 9 måneder alt afhængigt af, hvor meget, der skal korrigeres på plastbroen. Desuden kan der opstå gener fra kæbeleddene, fordi biddet ændres. Er der gener fra kæbeled udskydes den videre behandling til generne er væk.

Vi slutter af med
6. trin

Efter tilpasningsfasen kan den endelige implantatunderstøttede fuldkæbebro fremstilles. Dette sker i første omgang ved indprøvning af titaniumstellet - uden de påbrændte sammenloddede porcelænskroner. Denne indprøvning af metalskelettet kombineres med et møde med tandteknikere, tandlæge og selvfølgelig dig som patient. På den måde sikres et så godt resultat som muligt.
Herefter skal fuldkæbebroen færdigfremstilles ved påbrænding af porcelænskronerne. Dette tager ca. 2 uger, og du kan herefter komme igen hos tandlægen, som skruer denne fast i kæben via implantaterne. Biddet kontrolleres og tilpasses. Skruehullerne i fuldkæbebroen lukkes med plastfyldninger, der passer i farven til procelænskronerne, så et flot resultat opnås. Din behandling med implantatunderstøttet fuldkæbebro er derved færdig.


Høj kvalitet til gode priser

Se vores prisliste

Stor erfaring med tandlægeskræk

Se hvordan her

Branchens bedste udstyr

Læs om vores kvalitet

Lad os hjælpe dig med at erstatte manglende tænder!

Bestil tid her

 

Sådan takler vi Tandlægeskræk

Frygter du at gå til tandlæge, eller frygter du blot tanken om at bestille en tid hos tandlægen? Vi lover at passe rigtig godt på dig!

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet, er du altid meget velkommen. Hvis du vil give os lov, vil vi utrolig gerne vise dig, at vi rent faktisk kan hjælpe dig helt af med din tandlægeskræk – også kaldet odontofobi.

Vi lover, at vi tager din tandlægeskræk seriøst og at vi gør alt hvad der står i vores magt, for at dit besøg hos os bliver så behageligt som muligt!

Vi har særligt fokus på tandlægeskræk

Læs mere om hvad vi gør for dig

Tryg og Smertefri behandling

Læs mere om smertefri behandling

Vi har lørdagsåbent

Se mere om akut tandlæge

Læs hvad vores patienter synes om os

Lad os hjælpe dig med at erstatte manglende tænder!

Bestil tid her

Se vores Luksus-tandlægeklink i ILLUM

Tandlæger til helt almindelige priser

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet ved vi, at prisen er en afgørende faktor, når man skal til tandlægen. Derfor gør vi en dyd ud af at levere højeste kvalitet til helt almindelige priser.

Højeste kvalitet

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet går vi aldrig på kompromis med kvaliteten. Vi anvender altid det nyeste og bedste udstyr for de bedste behandlinger, så du som patient opnår det ideelle resultat.

Vi er lukket. Vi åbner igen mandag kl. 08:00

Se alle åbningstider

Kontakt os på 69 89 61 69

Bestil tid

Hvorfor vælge implantatunderstøttet fuldkæbebro?

Som nævnt er implantatunderstøttede fuldkæbebroer et godt behandlingsvalg for dig med ingen tænder tilbage i kæben, eller med få ikke bevaringsværdige tænder tilbage. Det vil sige i de situationer, hvor tænderne ikke står til at redde, og den alternative behandling derfor vil være helkæbeprotese (gebis).

Tidligere var fuldproteser den eneste behandling for manglende tænder i en hel kæbe. Der har igennem årene været diagnosticeret mange problemer ved fuldkæbeproteser, såsom at de ikke sidder ordentligt fast og mad, der sætter sig fast. Teknikken ved fuldkæbeproteser er ligesom så meget andet udviklet gennem årene, og fuldkæbeproteserne er i dag væsentligt forbedrede.
Alligevel er det klart, at der kan opstå flere gener ved en aftagelig løsning som proteser, end ved den faste implantatunderstøttede fuldkæbebro. Man får en følelse af, at tænderne er “ens egne” og frygter ikke, at tænderne falder ud ved tygning af f.eks. en guldkaramel.

Som behandlingsoversigten giver et indblik i, er behandlingen med implantatunderstøttet fuldkæbebro en omfattende behandling både i forhold til tid og pris. Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet ligger prisen for en sådan behandling på 140.000 kr. til 160.000 kr. pr kæbe.
Trods den lange behandlingsperiode og den dyre pris, har vi her hos Tandlægerne ved Storkespringvandet endnu kun haft succes-oplevelser med denne type af behandling. Vi har kun været vidne til utrolig glæde og har endnu ikke oplevet fortrydelse omkring behandling med implantatunderstøttet fuldkæbebro.

Med hensyn til prisen på behandlingen kan der sikkert findes tilbud andre steder, som er billigere. Grunden til dette er, at der teoretisk kan skæres nogle trin af i behandlingsforløbet og ligeledes vælges nogle billigere materialer. Der kan f.eks. anvendes billigere implantat-typer. Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet går vi dog ikke på kompromis med kvaliteten og udfører kun arbejde i top kvalitet. Vores priser ligger derfor derefter. Vi forsøger selvfølgelig altid at gøre det så billigt for vores patienter som overhovedet muligt, selvom vi anvender materialer i bedste kvalitet.

Vi ser ikke igennem fingrene med noget og har løbende kvalitetskontrol med vores materialer og metoder.
Vi kan således ikke love dig, hverken den billigste eller hurtigste behandling ved en implantatunderstøttet fuldkæbebro, men vi kan hos Tandlægerne ved Storkespringvandet garantere dig et arbejde udført på bedste vis med gode materialer, som sikrer dig et optimalt og holdbart resultat.

 

Lad os hjælpe dig med at erstatte manglende tænder!

Bestil tid her