Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.
Vi er lukket. Vi åbner igen mandag kl. 08:00
Bestil tid på 69 89 61 69

Keramiske kroner med Cerec

Lad os hjælpe dig med at få en keramisk krone på én dag.

tandimplantat

Skal du have en keramisk krone?

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet kan vi tilbyde vores patienter at få en keramisk krone på én dag.

Det smarte ved at anvende keramiske materialer til fremstilling af kroner er, at disse er tandfarvede og kan farves helt individuelt, så et meget flot udseende opnås.

En keramisk krone har derved en lang række af fordele, hvorfor vi ofte anvender Cerec-systemet til fremstilling af keramiske kroner til vores patienter.

Hør vores tandlæge fortælle om Cerec-systemet

Du er i trygge hænder

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet, møder du kun de bedste tandlæger og tandplejere.

Vi sætter kvalitet over alt andet og vil gøre alt for, at du opnår det bedste resultat. Dette gælder også, når du skal have lavet en keramisk krone, hvor det er muligt for os at fremstille en krone til dig på én dag.

Dette kan vi gøre, da klinikken er indehaver af det såkaldte Cerec-system. Ved brug af et Cerec-system kan kronen blive fremstillet og malet på 1,5 time, så den passer helt specifikt til din tand med hensyn til farve og form. Så selvom produktionen af din keramisk krone er hurtig – går vi på ikke på kompromis med resultatet.

Keramiske kroner

Keramiske kroner er omsluttende restaureringer. Det vil med andre ord sige, en slags hætte omkring tanden lavet i keramiske materialer. De er også kendt som porcelænskroner. Der findes forskellige typer af keramiske materialer, som kan anvendes indenfor fremstillingen af kroner.

Her hos Tandlægerne ved Storkespringvandet anvender vi, som nævnt, Cerec-systemet og den type af keramisk materiale, som vi fremstiller kronerne i ved anvendelse af dette system, er et såkaldt glaskeramisk materiale.

Glaskeramik har en lang række af fordele. Det er et relativt stærkt keramisk materiale med et flot tandfarvet udseende. Det er muligt at fremstille kroner med individuelle farveforskelle således, at kronen kommer til at ligne nabotænderne og falde flot ind i tandrækken.

Tandkrone

Materiale

Behandling

Her hos Tandlægerne ved Storkespringvandet går vi meget op i at anvende de bedste materialer, og vi har derfor udvalgt det glaskeramiske materiale, der hedder e.max fra firmaet Ivoclar Vivadent.  Materialets fulde navn er derved: Ivoclar Vivadents IPS e.max. De består af lithium metasilikat. Man kan få e.max i mange forskellige farver, der muliggør fremstilling af en keramisk krone i en så passende farve som muligt.

En glaskeramisk krone har ingen metal i sig og derved undgås mørke kanter, som for eksempel kan forekomme ved de såkaldte metal-keramik-kroner, som også anvendes ofte.

Ved anvendelse af Cerec-systemet og glaskeramik til fremstilling af din keramiske krone, opnås en krone, der passer perfekt til din tand både i forhold til form og farve.

Vi er her for at hjælpe dig

Signe M. Tandplejer

Lad os hjælpe dig med at få en krone på én dag!

Bestil tid her

 

Høj kvalitet til gode priser

Se vores prisliste

Stor erfaring med tandlægeskræk

Se hvordan her

Branchens bedste udstyr

Læs om vores kvalitet

Lad os hjælpe dig med at få en krone på én dag!

Bestil tid her

 

Sådan takler vi Tandlægeskræk

Frygter du at gå til tandlæge, eller frygter du blot tanken om at bestille en tid hos tandlægen? Vi lover at passe rigtig godt på dig!

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet, er du altid meget velkommen. Hvis du vil give os lov, vil vi utrolig gerne vise dig, at vi rent faktisk kan hjælpe dig helt af med din tandlægeskræk – også kaldet odontofobi.

Vi lover, at vi tager din tandlægeskræk seriøst og at vi gør alt hvad der står i vores magt, for at dit besøg hos os bliver så behageligt som muligt!

Vi har særligt fokus på tandlægeskræk

Læs mere om hvad vi gør for dig

Tryg og Smertefri behandling

Læs mere om smertefri behandling

Vi har lørdagsåbent

Se mere om akut tandlæge

Læs hvad vores patienter synes om os

Lad os hjælpe dig med at få en krone på én dag!

Bestil tid her

Se vores Luksus-tandlægeklink i ILLUM

Tandlæger til helt almindelige priser

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet ved vi, at prisen er en afgørende faktor, når man skal til tandlægen. Derfor gør vi en dyd ud af at levere højeste kvalitet til helt almindelige priser.

Højeste kvalitet

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet går vi aldrig på kompromis med kvaliteten. Vi anvender altid det nyeste og bedste udstyr for de bedste behandlinger, så du som patient opnår det ideelle resultat.

Vi er lukket. Vi åbner igen mandag kl. 08:00

Se alle åbningstider

Kontakt os på 69 89 61 69

Bestil tid

Keramisk krone-fremstilling ved brug af Cerec

Cerec-systemet er et relativt nyt system. Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet stræber vi altid efter at kunne tilbyde vores patienter den bedste behandling som muligt. Vi er derfor stolte af at kunne tilbyde vores patienter keramiske kroner fremstillet på én dag ved anvendelse af Cerec-systemet.

Cerec-systemet har gode fordele. Ved kronebehandling uden anvendelse af Cerec-systemet, skal der efter beslibningen af tanden tages et tandaftryk, så der bliver plads til den omsluttende keramiske krone. Dette aftryk kan være til stor gene for patienten at få taget, da aftryksmaterialet tager lang tid om at tørre og blive hårdt samtidigt med, at det fylder meget i munden. Det er svært at tage et sådan tandaftryk, og det er meget vigtigt, at der ingen fejl (luftbobler, blod o. lign.) er i det, da kronen så ikke vil komme til at passe. Derfor kan man risikere at tandaftrykket skal tages om nogle gange.

Ved anvendelse af Cerec-systemet er du som patient fri for at få taget dette ubehagelige tandaftryk. Cerec-systemet har nemlig en scanner, der muliggør digitale aftryk. Det lyder meget teknisk, men i bund og grund er teknikken bare, at tanden fotograferes i hele tandens omkreds og alle billederne omdannes så til data, der oploades direkte i et computersystem. I dette computersystem kan tandlægen se tanden i 3D og vende og dreje det for at studere tanden og tandens beslibning. Udover at der tages digitale billeder af tanden, fotograferes nabotænder og tænderne i modstående kæbe også. Grunden til dette er, at tanden skal passe ind mellem nabotænderne, og den må ikke være for høj eller lav i forhold til, når du tygger sammen.

Alt data samles i computersystemet og kan studeres af tandlægen, der ligeledes kan forstørre op og derved kontrollere tanden og beslibningen ned til mindste detalje. I computerprogrammet kan tandlægen designe den keramiske krones udseende, form og størrelse. Dette er til stor fordel for dig, da vi på den måde undlader, at et teknikker, som ikke kender dit tandsæt eller dig, er ansvarlig for fremstillingen af din krone. Vi har dig i stolen, og vi kan derfor høre dine meninger, og se hvordan tanden skal formes for, at den kommer til at passe perfekt ind i tandrækken hos netop dig.

Når tandlægen har designet kronen ved brug af computerprogrammet, skal kronen fremstilles. Dette sker ved brug af en fræser, som trådløst modtager data via computerprogrammet. Denne fræser laver kronen på blot 14 minutter. Kronen fræses helt præcist ud, som tandlægen har designet den. Der er altså ingen fejlkilder ved fremstillingen af den keramiske krone, modsat fremstillingen af en krone ved brug af en teknikker, hvor menneskehænder står får fremstillingen.

Efter 14 minutter er kronen fræset færdig og skal nu males, så den passer til dig.
Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet håndmaler vi de keramiske kroner, så vi kan gøre hver krone unik. Et tandsæt er som et fingeraftryk – det er helt unikt fra person til person og derfor skal den keramiske krone også være specialfremstillet til dig.
Vi anvender derfor flere forskellige farver og giver tanden “spil”, så den kommer til at ligne en naturlig tand. Når kronen er malet, skal den brændes i en speciel ovn ved 1.250 grader i ca. 30 minutter. Her opnår det keramiske materiale fuld styrke og hårdhed (omdannes til lithium disilikat), samtidigt med at den får den korrekte farve ved en krystalliseringsproces.

Den keramiske krone er herefter færdig og klar til at blive sat på tanden. Da kronen er specialfremstillet til dig, kræver tilpasningen af kronen ikke lang tid. Cerec-kronen finpudses, så den passer perfekt og cementeres fast til tanden. Herefter kan du anvende tanden med det samme.

 

Lad os hjælpe dig med at få en krone på én dag!

Bestil tid her

Behandlingsseancer ved Cerec-kroner

Som nævnt kan vi hos Tandlægerne ved Storkespringvandet fremstille din keramiske krone på én dag. På den måde slipper du for at tage fri fra arbejde flere dage og gå rundt med mindre flotte midlertidige kroner i flere uger.

Den dag du skal have lavet din keramiske krone hos os, skal du komme til to behandlinger: 1. gang hvor tanden beslibes og fotograferes og 2. gang til tilpasning og cementering af den færdige krone. Imellem dine to behandlingsseancer fremstilles kronen til dig. Dette tager som nævnt ca. 1,5 time.

Forud for krone-behandling med Cerec foreligger en undersøgelse. Ved denne undersøgelse klarlægges om tanden har bedst af denne type krone, frem for anden behandling.  Her tages der typisk et røntgenbillede af tanden, for at kontrollere om tandens rødder ligeledes udgør et godt fundament for den nye krone. Er der betændelse ved rodspidserne, skal tanden modtage anden behandling inden kronebehandling påbegyndes, i form af rodbehandling.
Besluttes der, at en keramisk krone er den optimale behandling for din tand, kan behandlingen startes:

 • Vi arbejder altid 100% smertefrit, og forud for beslibning af tanden lægges altid en god bedøvelse. Vi anvender en speciel teknik og meget tynde nåle til bedøvelse, så dette ligeledes er smertefrit.
 • Tanden skal nu beslibes i hele tandens omkreds således, at der bliver plads til det keramiske materiale. Vi stræber efter at slibe mindst muligt på tanden, men stadig tilstrækkeligt til, at der er plads til den omsluttende krone. Tanden skal slibes i de helt rigtige vinkler, så kronen kommer til at sidde godt fast. Tanden slibes ligeledes ned i højden, så der også her bliver plads til keramikken.
 • Når tanden er slebet i de rigtige dimensioner, skal det digitale aftryk tages. Både tanden som skal have krone på, nabotænder og tænderne i modstående kæbe skal fotograferes. For at kameraet kan scanne tænderne, dækkes tænderne med et materiale, som sprøjtes på tænderne.
 • Tandlægen designer og tilpasser den keramiske krone ved anvendelse af computersystemet.
 • Der tages ligeledes en farveprøve. Det vil sige, at man finder den farve, som passer bedst til dine tænder ved brug af en farveskala. Den valgte farve anvendes som grundfarve for den keramiske krone.
 • Kronen fræses (14 minutter).
 • Kronen håndmales med fine detaljer, der gør tanden unik og får den til at passe ind i tandrækken hos netop dig.
 • Kronen brændes i en speciel ovn (30 min).
 • Den færdige Cerec-krone prøves på tanden og tilpasses.
 • Kronen cementeres på tanden. Under cementeringen skal mundhulen være helt tør. Derfor anvendes godt med sug og vatruller. Tørlægning er vigtig for, at cementen når fuld styrke, hvorved kronens holdbarhed forlænges.
 • Cementoverskud fjernes og kronen er nu færdig. Tanden kan anvendes i lighed med alle andre tænder herefter.

 

Lad os hjælpe dig med at få en krone på én dag!

Bestil tid her