Klorhexidin - Tandlægerne ved Storkespringvandet Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.
Vi har åbent i dag fra 08:00 - 17:00
Bestil tid på 69 89 61 69

Klorhexidin

Lad os hjælpe dig med den ideelle mundhygiejne.

Mundskyllevæske

Få et godt supplement til din mundhygiejne-rutine!

I nogle perioder kan der være øget behov for virkning mod bakterier og som erstatning i en periode, hvor munden skal skånes for tandbørstning –  som f.eks. efter operativ fjernelse af en tand.

Her kan klorhexidin anvendes, da det er et utroligt godt middel mod bakterier og andre mikroorganismer, som derved kan sikre optimal mundhygiejne.

Er du i tvivl om, hvorvidt klorhexidin er det rette for dig?  Her hos Tandlægerne ved Storkespringvandet vil vi altid vejlede dig på bedste vis!

 

 

Du er i trygge hænder

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet, møder du kun de bedste tandlæger og tandplejere.

Vi sætter kvalitet over alt andet og vil gøre alt for, at du får den bedste behandling. Dette gælder også angående vejledning til, hvordan du kan opnå den bedste mundhygiejne.

Vi har både de nyeste redskaber og de nyeste teknikker til at hjælpe dig hurtigt og smertefrit.

Hvad er klorhexidin?

Klorhexidin er et antimikrobielt middel med dokumenteret virkning på bakterierne i snavsen på tænderne (såkaldt plak).  Klorhexidin kan derfor anvendes som supplement til din normale mundhygiejne-rutine i en periode, hvor der kan være øget behov for dette og som erstatning i en periode, hvor munden skal skånes for tandbørstning –  som f.eks. efter operativ fjernelse af en tand.

Klorhexidin virker direkte på bakterierne ved at hæmme disse, samtidigt med at det binder til tændernes overflade og forhindrer, at bakterierne etablerer sig herpå. På den måde nedsættes mængden af bakterier i munden sammen med mængden af snavs på tænderne.

Klorhexidin kommer både som et mundskyllemiddel og en gel, der med fordel kan anvendes i forskellige situationer.

tandlaege-koebenhavn

Hvordan anvendes klorhexidin?

tandlaegeskraek

Som nævnt anvendes klorhexidin efter et operativt indgreb – som f.eks. ved fjernelse af en visdomstand eller ved en parodontose-operation. Efter sådanne operationer skal såret i munden nemlig have lov til at hele op og tandbørstning seponeres derfor i en periode.

Munden skal derved holdes ren på en anden måde og her er klorhexidin optimalt.
Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet udleverer vi klorhexidinvæske i en 0,12% opløsning efter din operation. Der skal skylles med denne 2-3 gange dagligt, hvor der anvendes 15 ml. hver gang. Dermed får klorhexidin den optimale dosis og mundhulen holdes ren. Væsken skal holdes i munden og gurgles rundt i 1-2 minutter, hvorefter det spyttes ud.

Vi er her for at hjælpe dig

Signe M. Tandplejer

Lad os hjælpe dig med den ideelle munghygiejne!

Bestil tid her

Hvornår anvendes klorhexidin?

tandlaege-koebenhavn

Udover at klorhexidin-skyllevæske anvendes efter operationer som alternativ til tandbørstningen, kan klorhexidin anvendes i forbindelse med behandling af parodontose, frembrud af visdomtænder, sår i munden og ved infektioner med virus og svampe. Klorhexidin virker nemlig også mod visse svampe-arter og vira.

Klorhexidin kommer, som nævnt, også som gel. Denne kan f.eks. anvendes i forbindelse med frembrud af visdomtænder, hvor tandkødet er ømt og irriteret. Visdomstænderne sidder helt bagerst i tandrækken, og det kan derfor være svært at få området børstet ordentligt rent, hvorfor der kan sidde bakterier, som giver tandkødsbetændelse.
Ligeledes kan klorhexidin-gelen anvendes som alternativ til tandpasta i en periode eller som supplement til klorhexidin-mundskylningen efter en operation.

Vigtige fakta om klorhexidin

Klorhexidin må ikke anvendes sammen med de fleste typer af tandpasta. Grunden til dette er, at skummemiddelet i tandpastaerne ødelægger klorhexidins virkning. I den periode, hvor du anvender klorhexidin, skal du derfor stoppe med at anvende tandpasta. Alternativt kan der børstes med klorhexidin-gel for at få samme fornemmelse som ved tandbørstning med tandpasta.

Klorhexidin er et utroligt godt middel mod bakterier og andre mikroorganismer. Klorhexidin kan bare ikke udøve nogen virkning på en allerede etableret snavs med bakterier på tænderne. Det er derfor vigtigt, at tænderne er rene når klorhexidin anvendes. En god tandbørstemetode sikrer, at tænderne er rene.

Er tænderne rene, når klorhexidin anvendes, forbliver de det gennem perioden med klorhexidin-skylningen.

tandlaege-koebenhavn

Høj kvalitet til gode priser

Se vores prisliste

Stor erfaring med tandlægeskræk

Se hvordan her

Branchens bedste udstyr

Læs om vores kvalitet

 Lad os hjælpe dig med den ideelle munghygiejne!

Bestil tid her

 

Sådan takler vi Tandlægeskræk

Frygter du at gå til tandlæge, eller frygter du blot tanken om at bestille en tid hos tandlægen? Vi lover at passe rigtig godt på dig!

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet, er du altid meget velkommen. Hvis du vil give os lov, vil vi utrolig gerne vise dig, at vi rent faktisk kan hjælpe dig helt af med din tandlægeskræk – også kaldet odontofobi.

Vi lover, at vi tager din tandlægeskræk seriøst og at vi gør alt hvad der står i vores magt, for at dit besøg hos os bliver så behageligt som muligt!

Vi har særligt fokus på tandlægeskræk

Læs mere om hvad vi gør for dig

Tryg og Smertefri behandling

Læs mere om smertefri behandling

Vi har lørdagsåbent

Se mere om akut tandlæge

Læs hvad vores patienter synes om os

Lad os hjælpe dig med den ideelle munghygiejne!

Bestil tid her

Se vores Luksus-tandlægeklink i ILLUM

Tandlæger til helt almindelige priser

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet ved vi, at prisen er en afgørende faktor, når man skal til tandlægen. Derfor gør vi en dyd ud af at levere højeste kvalitet til helt almindelige priser.

Højeste kvalitet

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet går vi aldrig på kompromis med kvaliteten. Vi anvender altid det nyeste og bedste udstyr for de bedste behandlinger, så du som patient opnår det ideelle resultat.

Vi har åbent i dag fra 08:00 - 17:00

Se alle åbningstider

Kontakt os på 69 89 61 69

Bestil tid

Bivirkninger ved anvendelse af klorhexidin

Klorhexidins virkning er dokumenteret ved en lang række af undersøgelser, der viser god effekt. Udover dette er der relativt få bivirkninger ved anvendelsen af klorhexidin – og disse er af mild karakter. Klorhexidin anvendes derfor hyppigt og i forskellige tilfælde med stor fordel.

De bivirkninger, der kan være ved anvendelse af klorhexidin, er blandt andet udvikling af allergi overfor midlet. Hvis du ikke kan tåle klorhexidin, vil du opleve brændende fornemmelser og eventuelt svie ved skylning med dette. Anvendes en høj koncentration af klorhexidin-mundskyllemiddel, kan der forsøges med en lavere koncentration og alternativt anvendes en anden type af skyllemiddel til renholdelse af mundhulen. Allergi overfor klorhexidin er dog yderst sjældent.

Klorhexidin får sin hæmmende effekt på dannelsen af plak (snavs på tænderne) ved at binde sig til tændernes overflade. Udover at klorhexidin binder til tændernes overflade, binder det ligeledes farvestoffer fra føden. Klorhexidin har derfor den bivirkning, at det kan misfarve tænderne og slimhinderne i munden. Disse misfarvninger kan dog let fjernes ved tandrensning hos tandlægen og er helt ufarlige.

Langvarig anvendelse af klorhexidin kan medføre smagsforstyrrelser i form af nedsat smagssans. Smagssansen normaliseres når klorhexidin-anvendelsen standses.

 

Lad os hjælpe dig med den ideelle munghygiejne!

Bestil tid her

Tandlægerne ved Storkespringvandet