Knækket Tand? Få gode råd, og få hurtig behandling på klinikken i Illum Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.
Vi er lukket. Vi åbner senere i dag kl. 08:00
Bestil tid på 69 89 61 69

Knækket tand

Få hjælp til knækkede tænder og andre former for tandtraumer

Tandlægebehandling

Har du været ude for en tandulykke?

Lad Tandlægerne ved Storkespringvandet hjælpe dig, hvis du har knækket én eller flere tænder. Vores dygtige behandlere, har kompetencerne til at hjælpe med næsten alle tænkelige former for tandskader.

Vi ved, hvor smertefuld en tandulykke kan være og vil derfor også gøre alt for, at behandlingen foregår 100 % smertefri. Det vigtigste er bare, at du kontakter os så hurtigt som muligt!

Tandlægerne ved Storkespringvandet er beliggende i Illum København, og opkræver ikke akutgebyr ved behandling af tandskader og knækkede tænder.

Bestil tid til behandling af tandskade eller knækket tand

Tryg behandling af knækkede tænder

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet, har vores tandlæger og tandplejere stor erfaring med behandling af tandtraumer.

Vi sætter kvalitet over alt andet og vil gøre alt for, at du opnår fuld tilfredshed. Vores faglighed kommer dig tilgode, når du skal have behandlet et tandtraume. Vi har både de nyeste redskaber og de nyeste teknikker til at hjælpe dig hurtigt og smertefrit.

Er du i tvivl om, hvorvidt din knækkede tand kræver akut behandling? Læs mere om akut tandlæge her.

Hvad er et tandtraume?

Har du fået en form for skade på tanden på grund af et slag eller et uheld, kaldes det for et tandtraume. Et traume på en tand kan derved forklares som en tandulykke.

Afhængigt af hvordan du slår din tand, kan tanden være skadet i mere eller mindre grad. Tanden kan være knækket, have flyttet sig i kæbeknoglen eller være slået helt ud. Læs mere om de enkelte skader nederst her på siden.

Uanset hvor slem skaden er, og hvilken form for traume der er tale om, er det vigtigt, at du hurtigst muligt får en tid hos os. Jo før des bedre. Derudover skal du melde din tandskade til din forsikring, så de kan hjælpe dig med omkostningerne i forbindelse med traumet.

Behandling

Vi er her for at hjælpe dig

Signe M. Tandplejer

Lad os hjælpe dig med at behandle din skadede tand!

Bestil tid her, hvis du har været ude for en tandulykke

 

Høj kvalitet til gode priser

Se vores prisliste

Stor erfaring med tandlægeskræk

Se hvordan her

Branchens bedste udstyr

Læs om vores kvalitet

Sådan takler vi Tandlægeskræk

Frygter du at gå til tandlæge, eller frygter du blot tanken om at bestille en tid hos tandlægen? Vi lover at passe rigtig godt på dig!

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet, er du altid meget velkommen. Hvis du vil give os lov, vil vi utrolig gerne vise dig, at vi rent faktisk kan hjælpe dig helt af med din tandlægeskræk – også kaldet odontofobi.

Vi lover, at vi tager din tandlægeskræk seriøst og at vi gør alt hvad der står i vores magt, for at dit besøg hos os bliver så behageligt som muligt!

Vi har særligt fokus på tandlægeskræk

Læs mere om hvad vi gør for dig

Tryg og Smertefri behandling

Læs mere om smertefri behandling

Vi har lørdagsåbent

Se mere om akut tandlæge

Læs hvad vores patienter synes om os

Lad os hjælpe dig med at behandle din skadede tand!

Bestil tid her, hvis du har været ude for en tandulykke

Se vores Luksus-tandlægeklink i ILLUM

Tandlæger til helt almindelige priser

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet ved vi, at prisen er en afgørende faktor, når man skal til tandlægen. Derfor gør vi en dyd ud af at levere højeste kvalitet til helt almindelige priser.

Højeste kvalitet

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet går vi aldrig på kompromis med kvaliteten. Vi anvender altid det nyeste og bedste udstyr for de bedste behandlinger, så du som patient opnår det ideelle resultat.

Vi er lukket. Vi åbner senere i dag kl. 08:00

Se alle åbningstider

Kontakt os på 69 89 61 69

Bestil tid

Værd at vide om tandulykker

Herunder har vi samlet information, om de tre typer tandskader, som vi ofte ser i forbindelse med tandtraumer. Disse skader er hhv. knækkede tænder, tænder som har flyttet sig i kæbeknoglen, og endelig tænder som helt falder ud.

Knækket tand

Når du f.eks. falder og slår din tand, kan der knække alt fra en lille flig af til et meget stort stykke, så der ikke er meget tandkrone tilbage efter ulykken. Tanden kan desuden knække helt ned på tandroden. Derudover kan tanden knække yderst i tanden, eller den kan knække længere inde i tanden, hvor tandnerven befinder sig.

Hvis der blot er knækket et lille stykke tand af, og denne ikke når ind til tandnerven, kan tanden oftest behandles med en plastfyldning, hvor tanden bygges op igen. Alternativt kan det stykke tand, som er knækket af, limes på igen, hvis dette gemmes og medbringes.

Selvom tandnerven ikke er blotlagt i dette tilfælde, kan slaget godt have skadet nerven. Tanden skal derfor observeres efterfølgende. I værste fald har slaget skadet tanden så meget, at tandnerven dør, hvilket vil vise sig ved, at tanden bliver misfarvet (blålig). Dog er risikoen for dette lille, når nerven ikke er blottet af traumet.

Modsat hvis det er et større stykke tand, der er knækket af og tanden er knækket helt ind til nerven, er tandnervens overlevelse truet. I nogle tilfælde vil man kunne redde tandnerven ved at udføre en såkaldt overkapning. Her renses nerven og afdækkes med et isolerende materiale (Dycal). Man kan efterfølgende håbe på, at tandnerven heler op efterfølgende. Hvis ikke, skal tanden rodbehandles.

Ofte er man nødsaget til at udføre rodbehandlinger på knækkede tænder, hvor nerven er blottet, fordi nerven bliver så skadet, at den ikke kan hele op efterfølgende.

Tanden har flyttet sig i kæbeknoglen

Ved et hårdt slag på tanden, kan tanden flytte sig i kæbeknoglen. Tanden kan enten have flyttet sig ud af knoglen, så den ser længere ud end nabotanden, eller den kan være slået op i kæbeknoglen, så den syner kortere end tænderne ved siden af. Derudover kan tanden have flyttet sig ind mundhulen eller ud af munden, så den stritter indad eller udad.

Når en tand flytter sig i kæbeknoglen, kan der ske skade på både tanden og knoglen. Både kar og nerver kan blive mast eller hevet over, så tandnerven kan dø og tanden skal rodbehandles. Der er faktisk kun en lille chance for, at både nerven heler op. Denne chance er størst hos børn.

Udover at der er risiko for, at tandnerven dør efter et traume, hvor tanden har flyttet sig i kæbeknoglen, er der også risiko for såkaldt resorption af tanden. Resorption betyder, at tandroden på en måde opløses. Resorption af en tand kan ske lang tid efter et tandtraume.

Hvis din tand har flyttet sig i kæbeknoglen, skal du derfor komme hyppigt til kontroller af tanden, så dens tilstand observeres løbende.

Tanden er faldet helt ud

Har du været ude for en ulykke, hvor tanden er slået ud, er alle kar og nerver til tanden naturligvis revet helt over. Alligevel kan det i nogle tilfælde være muligt at sætte tanden på plads igen i kæbeknoglen.

Er det sket på et barn med mælketænder, er det meget vigtigt ikke at prøve at placere tanden på plads i kæbeknoglen igen, da dette kan skade de blivende tænder.

Modsat hvis det er en blivende tand (permanent tand), kan det være en god idé at putte tanden på plads i munden og samme dag få en tid hos tandlægen. Alternativt kan den udslåede tand opbevares i mælk indtil du kommer til tandlægen.

Grunden til at det kan være smart at placere tanden på plads i kæbeknoglen er, at i nogle tilfælde kan tandnerven hele op. Dette sker dog kun, hvis tanden ikke er helt færdigdannet endnu og derfor alene ved børn. Hvis tandnerven ikke heler op, skal tanden rodbehandles, hvilket er tilfældet i langt de fleste situationer, hvor tanden er faldet helt ud af kæbeknoglen.

Når en tand er slået helt ud, skal du forholde dig således:

  • Find den udslåede tand.
  • Hold kun på tandkronen (den hvide del af tanden) og undgå at røre ved tandroden.
  • Hvis der er synligt snavs på tanden, skylles den under koldt vand i ca. 10 sekunder.
  • Sæt tanden på plads i kæbeknoglen, hvis du kan. Det gør ikke noget, hvis tanden ikke sidder helt, som den gjorde inden ulykken. Hold tanden på plads ved at bide sammen på en serviet eller gaze. Husk at en mælketand ikke må sættes på plads igen.
  • Hvis ikke tanden kan sættes på plads i munden opbevares den i et glas mælk, fysiologisk saltvand eller i et glas med dit eget spyt. Alternativt kan tanden opbevares i kinden, bare pas på med ikke at sluge den.
  • Søg hjælp hos os hurtigst muligt. Jo før du kommer til tandlægen des bedre.
  • Husk altid at melde skaden til din forsikring.

Generelt gælder der, at du hurtigst muligt skal komme til tandlægen, så vi kan udføre en behandling kort tid efter tandulykken er sket.

Tændernes prognose er ofte bedre, hvis du kommer til behandling med det samme. Her hos Tandlægerne ved Storkespringvandet har vi akutte tider, så vi netop kan hjælpe vores patienter i sådanne uheldige situationer.

 

Lad os hjælpe dig med at behandle din skadede tand!

Bestil tid her, hvis du har været ude for en tandulykke