Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.
Vi er lukket. Vi åbner igen mandag kl. 08:00
Bestil tid på 69 89 61 69

Porcelænsfacader

Tandfacader er en mulig vej til at opnå drømmesmilet.

Udstyr og materialer på vores klinik

Drømmesmil med porcelænsfacader?

Med porcelænsfacader opnår du et flot smil, der både bliver hvidere, mere ensfarvet og mere harmonisk. Dette gør porcelænsfacader til populær behandling, for patienter som er utilfredse med udseendet på deres tænder.

Porcelænsfacader kræver ingen – eller kun begrænset – fjernelse af tandsubstans, og er derfor på flere måder en god løsning for rigtig mange.

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet, har vi stor erfaring med kosmetiske tandbehandlinger. Du er derfor sikret et perfekt smil med en rigtig fornuftig holdbarhed, hvis du lader os om dine porcelænsfacader.

Bestil tid til porcelænsfacader

Du er i trygge hænder

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet, møder du kun de bedste tandlæger og tandplejere.

Vi sætter kvalitet over alt andet og vil altid gøre alt for, at du opnår fuld tilfredshed. Vores faglighed kommer dig tilgode, når du skal have lavet porcelænsfacder. Dette er noget, som vi stor erfaring med, hvortil vi har hjulpet mange på vej til en bedre livskvalitet.

Vi har både de nyeste redskaber og de nyeste teknikker til at hjælpe dig hurtigt og smertefrit.

Hvad er porcelænsfacader og tandfacader?

Har du tænder fyldt med fyldninger eller et uensartet udseende? Er dine tænder slidte og gullige? Er de forkert placerede eller med mellemrum, som irriterer dig? Eller drømmer du på anden måde om et pænere smil? Så kan porcelænsfacader måske være løsningen for dig.

Tandfacader er en kosmetisk behandling, hvor dine tænder får en tynd “skal” eller “tandforside” på. Denne skal er lavet af porcelæn (porcelænsfacade) eller af plast (plastfacade) og dækker forsiden af tænderne, så tænderne udadtil får et pænere udseende. På den måde kan man med porcelænsfacader dække tandoverflader, som af den ene eller den anden årsag syner grimme.

Dette kan f.eks.  være ved slidte tænder, tænder med grimme fyldninger, uensartede tandoverflader og misfarvninger af tænderne. På samme måde kan porcelænsfacader anvendes til at lukke uønskede mellemrum mellem tænderne og korrigere forkert placerede tænder, så et mere harmonisk udseende opnås.

Tandregulering

Kosmetisk behandling

tandimplantat

Behandling med porcelænsfacader falder ind under kategorien kosmetiske tandbehandlinger. Dette giver god mening, da den hyppigste årsag til, at porcelænsfacader laves, er grundet ønsket om et flottere smil. Porcelænsfacader kan i stor grad give dig dette ved at skabe et perfekt harmonisk hvidere smil.

Men faktisk kan porcelænsfacader også være med til at skabe en beskyttende overflade på tænderne. Dette er især vigtigt ved skadede og slidte tænder. På den måde kan porcelænsfacader faktisk medføre, at en mere omfattende behandling undgås.

Vi er her for at hjælpe dig

Signe M. Tandplejer

Lad os hjælpe dig med at opnå drømmesmilet!

Bestil tid her

 

Hvad koster det at få porcelænsfacader?

tandbro

Prisen på porcelænsfacader varierer pr. tand. Priserne er afhængige af, hvilken porcelænsspecialist, som anvendes til fremstillingen af porcelænsfacaderne. Se den overordnede prisliste her.

Umiddelbart kan behandlingen virke meget kostbar, men vores erfaring er, at vores patienter til fulde har følt, at det har været alle pengene værd efter endt behandling. De føler med andre ord, at glæden ved resultatet opvejer omkostningerne.

Sådan forløber behandlingen med porcelænsfacader:

Forundersøgelse
1. trin

Første trin er en konsultation hos Tandlægerne ved Storkespringvandet. Her undersøges dine tænder grundigt, dine ønsker og behov høres og behandlingsforløbet planlægges.

I dette trin undersøges dine tænder nøje. Vi forventer også, at du deltager aktivt i denne seance, da du skal være med til at bestemme det endelige smil, du ønsker at stå tilbage med, efter behandlingen er afsluttet. Du skal således tage stilling til tændernes form, bredde, længde og farve. Vi vejleder og guider dig, men den endelige beslutning vil altid være din.

På den måde bliver porcelænsfacaderne præcist, som du vil - og du får det smil og udtryk, du drømmer om.

Gennnemgang
2. trin

Næste trin i behandlingen med porcelænsfacader foregår hos tandteknikeren. Her skal du have foretaget en farveprøve, hvor den helt rigtige farve, som porcelænsfacaderne skal have, findes.

Tandteknikeren oplyses om, hvad vi under konsultationen fandt frem til, men derfor vil tandteknikeren stadig, udspørge dig. Det er derfor vigtigt, at du også her fortæller om dine ønsker med hensyn til farven og formen på tandfacaderne.

Der vil blive taget en masse noter og billeder, så tandteknikeren har mulighed for at fremstille porcelænsfacaderne, helt som de skal. Det er nemlig ikke blot en enkelt farve, der er tale om, men et farvespil, så tænderne kommer til at se levende og helt naturlige ud.

Klargøring
3. trin

Nu sker selve klargøringen af dine tænder. Dine tænder skal beslibes, så der bliver plads til porcelænsfacaderne. Forud for denne beslibning bedøves tænderne, så du ikke mærker, at der slibes på tænderne. Hos os arbejder vi altid 100 % smertefrit - også når vi giver bedøvelse.

Når du er godt bedøvet, beslibes tænderne, så de får den helt rigtige form og overflade. Dermed kommer porcelænsfacaderne til at sidde helt optimalt på tænderne.

Tænderne beslibes ud fra den plan, der er med tænderne. Skal en tand for eksempel flyttes længere ind i tandbuen, beslibes denne lidt mere end de andre tænder. Generelt beslibes tænderne dog minimalt, når de skal klargøres til porcelænsfacader.

Aftryk og midlertidig erstatning
4. trin

Når tænderne er slebet i de helt rigtige proportioner, skal der tages et aftryk af den pågældende kæbe og den modstående kæbe i to forskellige bløde aftryksmaterialer. Der skal ligeledes tages et såkaldt sammenbidsaftryk. På den måde får teknikeren alle de ting, han skal bruge, for at kunne fremstille porcelænsfacader, der passer perfekt til dine tænder.

Aftrykkene sendes til tandteknikeren, som fremstiller porcelænsfacaderne. Fremstillingen af disse tager ca. 2 uger. Der er derfor behov for, at du får lavet en midlertidig erstatning på de slebne tænder.

Den midlertidige erstatning udgøres af midlertidige plastfacader. Disse er ikke så stærke som dine egne tænder, og er heller ikke perfekte udseendemæssigt. De midlertidige plastfacader muliggør dog, at du kan fortsætte dit liv som normalt, uden de store ændringer i dit udseende.

Finjustering
5. trin

Efter 2 uger skal du igen komme hos tandteknikeren. Dette besøg ligger på samme dag, som den dag porcelænsfacaderne skal cementeres på hos tandlægen.

Besøget hos tandteknikeren har til formål at prøve porcelænsfacaderne på, inden de endeligt skal cementeres hos tandlægen. På den måde kan de "finjusteres". Det er derfor vigtigt, at du ved dette besøg er fuldstændig ærlig og kritisk overfor porcelænsfacadernes farve og form, så det hele bliver fuldstændigt, som det skal være.

Herefter arbejder tandteknikeren med de korrektioner, som han selv og du måtte have på porcelænsfacaderne. Dette kan tage nogle timer, hvorfor det er vigtigt, at du har sagt god tid af til besøget. Porcelænsfacaderne skal nemlig både korrigeres og males en sidste gang. Inden du går, får du sat de midlertidige plastfacader på igen.

Cementering
6. trin

Forud for cementeringen af porcelænsfacaderne får du igen lidt bedøvelse, så det ikke bliver ubehageligt for dig. Herefter fjernes de midlertidige plastfacader og porcelænsfacaderne prøves på.

Er alt som det skal være, cementeres porcelænsfacaderne fast til tænderne. I første omgang skal tænderne renses grundigt, hvorefter området tørlægges fuldstændigt. Grunden til dette er, at vi anvender en yderst stærk cement, som ikke tåler fugt.

Porcelænsfacaderne cementeres en for en, og alt cementoverskud fjernes efterfølgende.

Du skal være opmærksom på, at tandkødet kan være lidt generet og ømt de følgende par dage. Dette er helt normalt, og det vil efter nogle dage gå i sig selv igen.

Porcelænsfacaderne kan anvendes lige efter behandlingen, og resultatet er strålende flot med det samme.


Høj kvalitet til gode priser

Se vores prisliste

Stor erfaring med tandlægeskræk

Se hvordan her

Branchens bedste udstyr

Læs om vores kvalitet

Lad os hjælpe dig med at opnå drømmesmilet!

Bestil tid her

 

Sådan takler vi Tandlægeskræk

Frygter du at gå til tandlæge, eller frygter du blot tanken om at bestille en tid hos tandlægen? Vi lover at passe rigtig godt på dig!

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet, er du altid meget velkommen. Hvis du vil give os lov, vil vi utrolig gerne vise dig, at vi rent faktisk kan hjælpe dig helt af med din tandlægeskræk – også kaldet odontofobi.

Vi lover, at vi tager din tandlægeskræk seriøst og at vi gør alt hvad der står i vores magt, for at dit besøg hos os bliver så behageligt som muligt!

Vi har særligt fokus på tandlægeskræk

Læs mere om hvad vi gør for dig

Tryg og Smertefri behandling

Læs mere om smertefri behandling

Vi har lørdagsåbent

Se mere om akut tandlæge

Læs hvad vores patienter synes om os

Lad os hjælpe dig med at opnå drømmesmilet!

Bestil tid her

Se vores Luksus-tandlægeklink i ILLUM

Tandlæger til helt almindelige priser

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet ved vi, at prisen er en afgørende faktor, når man skal til tandlægen. Derfor gør vi en dyd ud af at levere højeste kvalitet til helt almindelige priser.

Højeste kvalitet

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet går vi aldrig på kompromis med kvaliteten. Vi anvender altid det nyeste og bedste udstyr for de bedste behandlinger, så du som patient opnår det ideelle resultat.

Vi er lukket. Vi åbner igen mandag kl. 08:00

Se alle åbningstider

Kontakt os på 69 89 61 69

Bestil tid

Er porcelænsfacader den rigtige løsning for mig?

Her hos Tandlægerne ved Storkespringvandet vil vi altid gerne vejlede dig på bedste vis med vores faglige viden. Vi lytter til dig og dine behov og informerer dig om dine tænders tilstand. Der er nemlig ikke to tandsæt, som er ens. Én behandling kan være den mest optimale for den ene, mens den slet ikke fungerer for den anden. For at kunne fortælle dig, om behandling med porcelænsfacader er en mulighed, er det derfor nødvendigt, at du kommer ind til en undersøgelse og konsultation.

Generelt gælder det dog, at hvis der hverken er funktionelle eller udseendemæssige problemer med dine egne tænder, er der umiddelbart ikke indikation for behandling med porcelænsfacader. Når der skal laves porcelænsfacader, skal der nemlig slibes på tænderne og denne slibning er permanent. Det vil sige, at tænderne mister noget substans for altid. Derfor prøver man ofte mindre invasive behandlingsløsninger inden behandling med porcelænsfacader.

Hvis dine tænder derimod er præget af mange fyldninger eller ser grimme ud i form eller farve, kan behandling med porcelænsfacader være den helt rigtige behandling.  I nogle tilfælde vil vi ligeledes prøve med mindre invasive behandlinger inden. For eksempel kan tandblegning komme på tale, hvis det er tændernes farve, du er ked af. Hvis du for eksempel er ked af tændernes funktion, kan man overveje tandretning med usynlig bøjle (Invisalign). For mere information vedrørende disse behandlinger, se henholdsvis afsnittene:  Invisalign og Tandblegning.

Porcelænsfacader har en levetid på 10-15 år. Behandling med porcelænsfacader giver dig derfor et forbedret udseende i lang tid.

 

Lad os hjælpe dig med at opnå drømmesmilet!

Bestil tid her

 

Skal porcelænsfacader behandles anderledes end mine naturlige tænder?

Som nævnt er porcelænsfacader stærke og holder i mange år. Faktisk holder de i op til 10-15 år, før de skal skiftes. Dog er der, ligesom alle andre restaureringer i porcelæn, risiko for, at porcelænet knækker. Oftest er det en lille flig, som knækker af, men den kan også knække i hele porcelænsfacadens længde. En knækket porcelænsfacade kan ikke repareres igen og kræver derfor en ny.

For at undgå at der sker en skade på dine porcelænsfacader, kan du med fordel skåne dem lidt. Undgå blandt andet at bide eller tygge i meget hårde ting med de pågældende tænder. For eksempel undgå at bide i nøddeskaller eller afbide gulerødder med dem.

Derudover skal porcelænsfacaderne have samme pleje som dine andre tænder. Det vil sige, at du børster dem som normalt 2 gange dagligt og anvender tandtråd, tandstikker eller interdentalbørster for at rense imellem tænderne. Porcelænsfacaderne er blankpoleret, når de endeligt cementeres. Dette medfører, at de ikke er særlig modtagelige overfor farvestoffer fra føden. Vi anbefaler alligevel, at du børster tænderne efter indtagelse af ting med kraftige farvestoffer i sig – som kaffe, vin og the.

Vi anbefaler også altid, at du kommer regelmæssigt til tandlægen, så der er løbende kontrol af dine porcelænsfacader sideløbende med dine andre tænder. Ved at komme regelmæssigt til tandlægen, opretholder du en god mundsundhed og øger derved holdbarheden af dine porcelænsfacader, såvel som alle andre tandrestaureringer.

Lad os hjælpe dig med at opnå drømmesmilet!

Bestil tid her