Akut tandpine og tandsmerter: Få en akut tid uden ekstragebyr Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.
Vi er lukket. Vi åbner senere i dag kl. 08:00
Bestil tid på 69 89 61 69

Akut tandpine og tandsmerterFå en akut tid uden ekstragebyr

Lider du af tandpine og tandsmerter? Kontakt os og bliv smertefri i dag. Vi har lørdagsåbent og tilbyder akutte tider – helt uden ekstragebyr.

Vi vil gøre vores bedste for at hjælpe dig hurtigst muligst

Tandpine kan være meget smertefuldt og opstå fra den ene dag til den anden. Tandpine er utroligt ubehageligt og kommer desværre sjældent belejligt. Når tandsmerterne opstår, er det vigtigt, at du søger hjælp hos os med det samme. Tandpine kan være et tegn på, at der er problemer med dine tænder og jo længere du udskyder en behandling, des værre vil tilstanden blive. Derfor er det vigtigt, at du ringer til os med det samme når tandpinen opstår. Herefter kan du tage noget smertestillende, som kan afhjælpe dine smerter, indtil du er i vores hænder.

Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet vil vi gøre alt, hvad vi kan for at give dig en akut tid hurtigst muligt, så du kan få noget smertelindring indenfor rimelig tid.

Oftest vil du kunne få en tid samme dag, da vi går meget langt, for at kunne hjælpe vores patienter af med tandpinen. Vi har forståelse for den ubehagelige situation, som du er i – og vi møder derfor ofte tidligere ind eller bliver længere tid på arbejde for at kunne hjælpe dig. Af samme grund har vi åbent om lørdagen, hvor vi ligeledes står til rådighed for at hjælpe dig med akutte problemer som tandpine og tandsmerter. For mere information vedrørende akutte tider og lørdagsåbent, se afnittene: Akut tandlæge og Lørdagsåbent.

 

Lad os hjælpe dig med at blive kvit dine smerter!

Bestil tid her

Vi er lukket. Vi åbner senere i dag kl. 08:00

Se alle åbningstider

Kontakt os på 69 89 61 69

Bestil tid

Hvad kan jeg selv gøre mod smerterne?

Det er begrænset, hvor meget du selv kan gøre for at standse smerterne. Kilden til smerterne kræver næsten altid en form for tandlægebehandling, og det vigtigste er derfor, at du ringer og får en tid til behandling hurtigst muligt. Derudover kan du smertelindre dig med smertestillende medicin, indtil du kan komme til tandlægen. Hvis du har kraftige smerter, anbefaler vi, at du tager:

tandimplantat
3x tablet 200 mg Ibuprofen (ipren) med 1-2 tabletter 500 mg paracetemol (panodil, pinex, pamol). Ved at kombinere disse to typer af smertestillende piller, opnås en forstærket virkning (synergistisk effekt). Ved behov kan denne dosis tages op til 3 gange dagligt. Dette er maksimal dosis og bør kun tages ved stærke smerter og i ganske få døgn.

Hvis du er gravid eller ammende, bør du konsultere din læge, inden du indtager disse smertelindrende midler. Har du maveproblemer, som mavesår, bør du ligeledes ikke indtage visse former for smertestillende midler. Du bør undgå ipren og ibuprofen og i stedet holde dig til panodil.

Læs hvad vores patienter synes om os

Hvad er årsagen til tandpine?

Der kan være flere forskellige årsager til, at du får tandpine. Det er vigtigt at finde frem til kilden til din tandpine. Dine symptomer kan give en indikation på, hvad den tilgrundliggende årsag er. Men for korrekt diagnosticering er det vigtigt, at du tidligst muligt kontakter os, så du kan få en tid hurtigst muligt for udredning og smertelindring. På den måde behandles problemet, inden det kan nå at udvikle sig endnu mere og du opnår smertelindring, så du igen kan få en normal hverdag uden tandpine. Nedenfor er de typiske årsager til tandpine angivet:

    • Huller i tænderne (caries). Når der kommer huller i tænderne, mistes noget af tændernes substans. Tandens nerve bliver derfor mere udsat og smertejag ved kulde – og varmepåvirkninger, kan derved opstå. Desuden kan bakterierne, som forårsager huller i tænderne, irritere tandnerven, der således medfører tandpine.

 

    • Tandens nerve er irriteret. Dette kan for eksempel være på grund af et hul i tanden, eller på grund af udboring i forbindelse med tandbehandling. Hvis tandens nerve er meget irriteret kan kraftig tandpine opstå. I værste fald bliver tandens nerve så irriteret, for eksempel hvis hullet i tanden ikke laves, at nerven dør.

 

    • Rodspidsbetændelse. En tandnerve kan dø af forskellige årsager. Dette kan for eksempel ske ved dybe huller i tænderne eller ved traume (slag) på tanden. Når en tandnerve dør, kan der opstå betændelse omkring den pågældende tands rodspids. Denne betændelse omkring rodspidsen kan i sig selv medføre tandpine, men betændelsestilstanden kan også brede sig, således at der opstår en hævelse i tandkødet ved tanden. Dette kaldes en tandbyld og denne kan ligeledes give ophav til stor smerte.

 

    • Blottede tandhalse. Hvis tandkødet trækker sig, for eksempel på grund af parodontose eller for hård tandbørstning, kan roden blive blottet. Dette vil føre til blottede tandhalse, hvorved smerter ved kuldepåvirkning kan forekomme.

 

    • Knækket tand. Hvis der knækker et stykke af tanden, blottes tandbenet (dentinen) og tanden bliver dermed mere følsom overfor ydre påvirkninger. Tanden kan derfor gøre ondt ved kulde- og varmepåvirkninger.

 

    • Revne i tanden (infraktion). Hvis der er en revne i tanden, kan dette igen medføre smerter. Dette kan både være ved påvirkninger som kulde, varme og ved tygning, men det kan også være konstante smerter, fordi nerven inde i tanden er irriteret.

 

    • Ikke fuldt frembrudte visdomstænder. Visdomstænder, der er ved at bryde frem, kan gøre rigtig ondt. Tænderne kan nemlig være svære at holde rene, eventuelt fordi tandkødet kan sidde lidt indover tanden og fordi den sidder helt bagerst i tandrækken. Snavs og bakterier samler sig derfor omkring tanden og giver ophav til tandkødsbetændelse. Tandkødet vil hæve op og blive ømt og betændt, hvilket kan forårsage tandpine. Ofte vil tandpinen stråle ud i området omkring kæbeleddet og trænge op og give hovedpine.

 

    • For hård belastning på en tand. Hvis du tygger meget hårdt på enkelte tænder, kan disse belastes for meget og blive ømme. Dette kan for eksempel ske efter tandkrone-behandling, hvis kronen ikke er passet helt korrekt til i sammenbidet, men fremstår for høj.

 

    • Tandkødsbetændelse. En betændelsestilstand i tandkødet omkring en tand kan gøre ondt. Parodontose kan medføre generel betændelse i tandkødet, men nedtygning af mad ned i tandkødslommerne, kan ligeledes give ophav til tandkødsbetændelse og dermed smerter.

 

Lad os hjælpe dig med at blive kvit dine smerter!

Bestil tid her