Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.
Vi er lukket. Vi åbner igen torsdag kl. 08:00
Bestil tid på 69 89 61 69

Tandkødsbetændelse

Kosmetisk plast

Det er vigtigt at plakken bliver fjernes løbende med regelmæssig tandbørstning, samt brug af tandtråd, da plak producerer toxiner (gifte). Disse toxiner kan irriterer tandkødet og kan medføre tandkødsbetændelse, som i tandfagligt sprog kaldes gingivitis.

I de helt tidlige stadier af tandkødsbetændelse er det muligt at “redde” tandkødet, idet skaderne er reversible og dermed ikke har medført vedvarende skade. Dette skyldes, at knoglen, som bærer tænderne, ikke er blevet påvirket af betændelsen.

Hvis der derimod ikke reageres på tandkødsbetændelsen og foretages nogen form for behandling, kan det i værste tilfælde føre til parodontose, hvilke forårsager permanente skader på både dine tænder og kæbe.

Høj kvalitet til gode priser

Se vores prisliste

Stor erfaring med tandlægeskræk

Se hvordan her

Branchens bedste udstyr

Læs om vores kvalitet
Tandlægebehandling

Hvad er de klassiske symptomer på tandkødsbetændelse?

Nogle af de mest almindelige symptomer på tandkødsbetændelse som langt de fleste oplever er, at deres tandkød bliver hævet, ømt og højrødt. Derudover kan tandkødet have en tendens til at bløde under tandbørstning.

Et andet symptom på tandkødsbetændelse er, hvis du oplever, at tænderne er mere blottet og syner længere, da tandkødet har trukket sig tilbage. I visse tilfælde kan tandkødsbetændelse resultere i, at der vil blive dannet små tandkødslommer mellem selve tandkødet og tænderne. I disse “lommer” kan der blive samlet madrester og plak over tiden, hvilket er med til at give dårlig ånde, samt dårlig smag i munden. Førnævnte tegn kan opstå selvom tilstanden i munden ikke er udpræget fremskreden.

Hvorfor får man tandkødsbetændelse?

Betændelse i tandkødet opstår hyppigst, idet der ophobes bakterier i plakken, der ligger på tandoverfladen. Det er vigtigt, at denne plak, og bakterierne, bliver fjernet løbende ved regelmæssig tandbørstning og brug af tandtråd, da betændelsestilstanden kan sprede sig fra tandkødet og ind til vævet. Plak kan ligeledes give tandsten. Tandkødsbetændelse kan opstå over tid, såvel som det kan opstå akut. Der kan være mange årsager til, at man får betændelse. Det kan blandt andet skyldes, at der er blevet børstet for hårdt med tandbørsten, hvormed der er er kommet en rift i tandkødet. Derudover kan disse forhold være faktorer, der kan være med til at øge risikoen for betændelse i tandkødet:

  • rygning
  • dårlig mundhygiejne
  • hyppigt indtag af sukkerholdige måltider
Tandrensning
Akut tandlæge

Kan man forebygge tandkødsbetændelse?

Det er muligt at forebygge tandkødsbetændelse, hvis man kontinuerligt har fokus på at opretholde en god mundhygiejne ved grundig tandbørstningkorrekt brug af tandtråd og regelmæssige tandlægebesøg. Ligeledes anbefaler vi, at du undgår brugen af tobak, idet tobak kan fremprovokerer betændelse.

Du kan læse mere om vores råd til at forbedre din mundhygiejne, samt læse omkring andre instruktioner og anbefalinger til tandpleje her.

Læs om instruktioner

Ofte stillede spørgsmål:

Hvor lang tid varer tandkødsbetændelse? 
Langt de fleste vil opleve, at deres tandkødsbetændelse går i sig selv efter 3-7 dage. Derefter vil ømheden, rødmen og svien forsvinde. Hvis dette ikke er tilfældet, så tag kontakt til din tandlæge og book tid til behandling af betændelsen før det sætter sig til parodontose.

Hvilke symptomer er der på betændelse i tandkødet?
• Ømhed
• Rødmen
• Svien
• Tendens til blødning fra tandkødet ved tandbørstning

Er det farligt at have tandkødsbetændelse?
Nej, det er ikke farligt at have tandkødsbetændelse. Betændelse i tandkødet er en tilstand, som langt de fleste har prøvet – sikkert også op til flere gange. Dog kan betændelsen nemt slås ned ved fokus på forbedret mundhygiejne i form af brug af tandtråd og kontinuerlig tandbørstning. Tandkødsbetændelse er potentielt kun farligt, hvis det ikke går i sig selv efter forbedret mundhygiejne, da det kan føre til parodontose. I dette tilfælde anbefaler vi, at du tager kontakt til din tandlæge og får behandlet betændelsen før den spreder sig til knoglen. Derudover skal det påpeges, at tandkødsbetændelse ikke smitter.

Åbningstider

onsdag08:00 - 16:00
torsdag08:00 - 17:00
fredag08:00 - 14:00
lørdag08:00 - 14:00
søndagLukket
mandag08:00 - 15:30
tirsdag08:00 - 17:00

Vi er lukket. Vi åbner igen torsdag kl. 08:00

69 89 61 69 Bestil tid

Læs hvad vores patienter synes om os

Tandlægerne ved Storkespringvandet